Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Latvijas Nacionālā opera sezonu sāks ar koncertu Inga Kalna. Verdi

Ar koncertu Inga Kalna. Verdi jauno sezonu 14. augustā sāks Latvijas Nacionālā opera un balets. Šīgada jubilāres, izcilā soprāna Ingas Kalnas soloprogramma izskanēs Lielajā zālē diriģenta Mārtiņa Ozoliņa muzikālajā vadībā un Latvijas Nacionālās operas orķestra pavadījumā.

Inga Kalna ir dziedātāja ar skaistu dvēseli, siltu sirdi, nevainojamu vokālo tehniku un ar muzikoloģes zināšanām. Spoža dažādu laikmetu un stila repertuārā, katrā no tiem izceļot raksturīgo un būtisko. Šobrīd māksliniece dzīvo Hamburgā, bet savā jubilejas gadā vēlas iepriecināt uzticīgos klausītājus arī Latvijā.

Par gaidāmo koncertu dziedātāja stāsta: "Savu daiļradi un repertuāra izvēli varu vien raksturot, pārfrāzējot latviešu tautasdziesmu - ej balstiņa tu pa priekšu, es tavās pēdiņās. Vienmēr esmu izvēlējusies tieši to virzienu, uz kuru pusi attīstījās mana balss. Tāpēc savu trīsdesmito dzimšanas dienu atzīmēju Operā ar Hendeļa mūzikas koncertu, divdesmit gadus uz skatuves ar bel canto programmu, tad bija Mocarta programma ar Sinfonietta Rīga, beidzot ir pienācis laiks Verdi mūzikai.

Komponista daiļrade pati par sevi ir īpaša pasaule, ar tikai tai raksturīgo vērienu un dziļumu. Pamatojoties uz visiem priekšteču sasniegumiem, Verdi veido savu estētiku, kura varbūt nav tik dekoratīvi krāšņa un rotājumiem bagāta, kā bel canto laikā, toties ārkārtīgi patiesa, tieša, reizēm pat skarba. Komponists ir nodzīvojis ilgu radošo mūžu, viņa stils un komponēšanas maniere gadu gaitā ir mainījušies, tomēr Verdi ir saglabājis savu absolūti autentisku identitāti, kura ir momentā atpazīstama un nelīdzinās nevienam citam rokrakstam.

Programmā ietilpst fragmenti gan no Verdi agrīnajiem darbiem – Laupītāji, Korsārs, gan no brieduma perioda – Likteņa vara, gan no pēdējiem opusiem – Otello."

Jau no 18. augusta Latvijas Nacionālā opera un balets aicina apmeklēt operas un baleta izrādes. Sezonas pirmais jauniestudējums - Franca Lehāra operete Jautrā atraitne savu skatuves dzīvi Latvijas Nacionālajā operā sāks 22. septembrī. Uzvedums mūsu opernamā top muzikālā vadītāja un diriģenta Tomasa Rēznera (Thomas Rösner) un režisora Ūves Ērika Laufenberga (Uwe Eric Laufenberg) vadībā.

Biļetes uz koncertu Inga Kalna. Verdi var iegādāties LNOB kasēs un www.opera.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja