Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 17. septembris
Vera, Vaira, Vairis

Latvijas Radio bigbends Spīķeru koncertzālē atklās jauno Amerikas džeza vakaru sēriju

Ar koncertu Spīķeru koncertzālē piektdien, 20. septembrī, plkst. 19.00, Latvijas Radio bigbends kopā ar talantīgo jaunās paaudzes franču saksofonistu Batistu Erbēnu (Baptiste Herbin) atklāj jauno Amerikas džeza vakaru sēriju, godinot tādus dižgarus kā Džons Koltreins (John Coltrane), Kanonbals Aderlijs (Cannonball Adderley), kā arī atskaņojot Batista Erbēna oriģinālkompozīcijas.

Latvijas Radio bigbends atsāk koncertsēriju Amerikas džeza vakars, kas, kā ierasts, norisināsies Spīķeru koncertzālē. Šī koncertsērija ir veltīta džeza mūzikas dzimtenei – Amerikai – piedāvājot klausītājiem unikālu iespēju izbaudīt gan leģendāru, gan mazāk pazīstamu džeza skaņdarbu izpildījumu. Koncertos septembrī, oktobrī un novembrī, Latvijas Radio bigbends uzstāsies kopā ar franču mākslinieku Batistu Erbēnu (Baptiste Herbin), kurš ir viens no inovatīvākajiem un ietekmīgākajiem saksofonistiem mūsdienu džeza mūzikā, skotu vokālisti Džordžiju Sesīlu (Georgia Cécile), kurai piešķirtas UK Jazz Act Of The Year un Jazz FM 2022 Gada vokāliste balvas, kā arī mūsu pašu starptautiski atzīto dārgumu – Latvijas Radio kori. Latvijas Radio bigbends kopā ar Latvijas Radio kori uz Spīķeru koncertzāles skatuves izspēlēs un izdziedās džeza leģendas, bigbendu vadītāja, komponista, pianista Djūka Elingtona (Duke Ellington) trīs sakrālos koncertus (1965., 1968. un 1973. gadā), ko viņš sarakstījis savam bigbendam un dažādiem baznīcu koriem, un, viņa paša vārdiem, ir viņa būtiskākais muzikālais devums. Taču viņš allaž uzsvēris, ka ar šiem koncertiem nav centies radīt liturģisko mesu, bet gan mēģinājis ievest leģendāro Cotton Club džeza klubu baznīcā. Koncerta solists – vokālists, basbaritons Jānis Strazdiņš.

“Šis ir jau trešais klausītāju iemīļotās koncertsērijas Amerikas džeza vakari norises gads Spīķeru koncertzālē un arī šogad būs iespējams dzirdēt džeza dzimtenes Amerikas labākās tradīcijas. Īpaši es vēlos uzsvērt 20.septembra koncerta solistu, franču saksofonistu Batistu Erbēnu (Baptiste Herbin), kura karjeru iedvesmojusi leģendāro saksofonistu Džona Koltreina (John Coltrane) un Sonija Rollinsa (Sonny Rollins) saksofona spēle, kā arī 22. novembra koncertu kopā ar Latvijas Radio kora grupu un solistu Jāni Strazdiņu, kurā izspēlēsim ne tikai Djūka Elingtona (Duke Ellington) sakrālos koncertus, bet arī īpašus leģendārā latviešu džeza pianista un pamatlicēja Jura Kļavas aranžējumus, kas pielāgoti bigbenda sastāvam, visiem zināmajiem In A Mellow Tone, Satin Doll un It Don’t Mean A Thing.”

20. septembra koncerts Amerikas džeza vakars. Latvijas Radio bigbends un Baptiste Herbin norisinās Emīla Dārziņa mūzikas skolas organizētā festivāla RIGA SAX WEEKEND 2024 ietvaros.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un internetā https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/132439

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja