Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Latvijas Radio Bigbends uzstāsies kopā ar Džodžo Maijeru

26. aprīlī Rīgas Kongresu namā festivāla Rīgas Ritmi pavasara koncertu sērijā ar programmu Buddy Rich 25th Anniversary uzstāsies Latvijas Radio Bigbends un izcilais bundzinieks – Džodžo Maijers, informēja festivāla pārstāve Lelde Zaķe.

Šveiciešu bundzinieks Džodžo Maijers kopā ar Latvijas Radio Bigbendu prezentēs īpašu programmu, kas veltīta pasaulslavenā bundzinieka Badija Riča atceres divdesmit piektajai gadadienai. Badijs Ričs tiek uzskatīts par labāko bundzinieku pasaulē. Savas izcilās karjeras laikā viņš ir spēlējis kopā ar lielāko daļu pasaules džeza leģendu – Art Tatum, Lūisu Ārmstrongu, Ellu Fidžeraldu un Stenu Getzu. Līdzās tam – Badijs Ričs ir plaši pazīstams ar saviem sasniegumiem bigbenda vadīšanā. Koncerts būs lielisks muzikāls gandarījums džeza mūzikas un Badija Riča talanta cienītājiem, kā arī ir brīnišķīga iespēja dzirdēt pasaules džeza klasiku jaunās skaņās.

Bundzinieks Džodžo Maijers ir pazīstams ar savu kreatīvo un izdomas pilno bungu spēles manieri, kas ierindo viņu labāko pasaules solo bundzinieku vidū. Viņa spēles tehnika tiek uzskatīta par vienu no progresīvākajām pasaulē. Džodžo Maijers ir īpašs arī ar savu prasmi apvienot tādus stilus kā džezs, drum'n'bass un jungle, kā arī spēju pielāgot akustisko bungu spēles ritmus ieprogrammētai jungle drum'n'bass mūzikai. Divu gadu vecumā Džodžo tika pie sava pirmā bungu komplekta, savukārt trīs gadu vecumā viņš jau sniedz savu pirmo koncertu Honkongā.

Profesionālas mūziķa gaitas Džodžo Maijers uzsāka 18 gadu vecumā, kad pievienojās Monty Aleksander grupai, kas drīz pēc jaunā bundzinieka pievienošanās devās turnejā pa Eiropu. Grupa uzstājās visos lielākajos džeza festivālos - Ziemeļjūras džeza festivālā, Montrē džeza festivālā un festivālos Nicā, Antibās, Atenās un citur. Tas pavēra iespēju sadarboties ar tādiem lieliskiem džeza māksliniekiem kā Dizzy Gillespie (ASV) un Nina Simone (ASV) un uzstāties starptautiska mēroga pasākumos.

Džodžo Maijers uzskata, ka šī programma ir liels profesionāls izaicinājums viņam kā mūziķim, jo būtiski ir ne tikai saglabāt savu muzikālo oriģinalitāti, bet arī sniegt klausītājiem Badija Riča leģendāro mantojumu. Tā kā programma tiek veidota sadarbībā ar Latvijas Radio Bigbendu, Džodžo atzīst, ka sadarbība ar bigbendiem ir ļoti sarežģīts un atbildīgs uzdevums, taču izaicinājums ir tik spēcīgs, ka tas arī ir bijis viens no noteicošajiem iemesliem piekrist dalībai šajā īpašajā Badijam Ričam veltītajā programmā.

"Latvijas Radio Bigbends ir liels sasniegums mūsu kultūrai," atzīst bigbenda patrons Raimonds Pauls. Bigbends neatlaidīgi turpina radošos meklējumus, sadarbojoties ar pasaules klases mūziķiem un vokālistiem. Atjaunotais bigbends lieliski sevi pieteicis koncertā kopā ar mūzikas pasaulē atzinību guvušo vokālistu Kurtu Ellingu. Jau nākamajā koncertā Latvijas Radio Bigbends demonstrēja spožu priekšnesumu Latvijas Nacionālajā Operā kopā ar virtuozo itāļu vokālisti Robertu Gambarini. Aizvadīti vēl pāris koncerti, tai skaitā arī veltījums Imanta Ziedoņa jubilejai.

Latvijas Radio Bigbends:

Diriģents - Kārlis Vanags
Renārs Lācis, Dāvis Jurka, Gints Pabērzs, Māris Jēkabsons, Kristaps Lubovs - saksofoni,
Lasse Lindgren, Gints Stepanovs, Sandris Skeranckis, Jānis Šīmanis, Oskars Ozoliņš – trompetes,
Laura Rozenberga, Uldis Ziediņš, Intars Busulis, Artūrs Bērziņš – tromboni,

Ritvars Garoza - piano, Toms Poišs - bass.

Video ar Džodžo Maijeru šeit:

Biļetes ir nopērkamas Biļešu Serviss kasēs un internetā

Vairāk informācijas: www.rigasritmi.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja