Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Latvijas starptautiskā operzvaigzne, tenors Aleksandrs Antoņenko koncertēs Rīgā, Cēsīs un Rēzeknē

Latvijā sen nedzirdētais un ilgi gaidītais tenors Aleksandrs Antoņenko, viens no pieprasītākajiem dziedātājim pasaules operteātros, maija sākumā dziedās koncertos “Krievu romantika” trijās pilsētās Latvijā. Koncertturnejā kopā ar Latvijas Radio kori diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā viņš uzstāsies Cēsīs, Rēzeknē un Rīgā — informēja “Latvijas Koncertu” sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Bruževica.

Patlaban tenors atrodas Ņujorkā, kur šo piektdien 15. aprīlī dziedās Otello lomu Dž. Verdi operas “Otello” koncertuzvedumā Ņujorkas Karnegīhollā maestro Rikardo Muti vadībā debitējot ar Čikāgas simfonisko orķestri.

„Programmas “Krievu romantika” pamatlīnijas ir miesas un gara dialogi, kuri kā cilvēka un eņģeļa saruna savīsies solistu Aleksandra Antoņenko un mūsu kora soprāna Ievas Ezerietes balsīs. Koncertā atskaņosim kādreiz tik bieži dziedāto  70.-80. gadu krievu vokālo mūziku.  Koncerta idejiskais kopsaucējs būs Artura Maskata darba „Vesna” (Pavasaris)  pirmatskaņojums, kuru komponists rakstījis Aleksandram Antoņenko un Radio korim īpaši šim koncertam. Opuss ir ar Borisa Pasternaka tekstu, kur caur  īpašu starojumu laicīgais iegūst  dziļu garīgo piepildījumu,” par programmu stāsta tās iniciators, diriģents Sigvards Kļava.
Koncerta pirmajā daļā „Ziemas dārzs” skanēs fragmenti no sulīgu eļļas skaņugleznu meistara Valērija Gavriļina monumentālās kora simfonijas “Zvani” un apcerīgā mistiķa Jurija Faļika dziesmas soprānam, tenoram un korim. Koncerta otrā daļa – „Sviridova vainags” -  pilnībā veltīta Georgijam Sviridovam – vienam no spēcīgākajiem un oriģinālākajiem krievu mūzikas pārstāvjiem 20. gadsimta otrajā pusē. Koncerta ieceres autors Sigvards Kļava izveidojis Sviridova dziesmu montāžu un nosaucis to par “Sviridova vainagu”, atsaucoties uz paša komponista savulaik sacerēto “Puškina vainagu”.  «Visiem, kas auguši ar Sviridova mūziku “Laiks, uz priekšu!” Centrālās Televīzijas vakara ziņu pārraides sākumā, būs interesanti uzzināt, cik daudzveidīgs un būtībā sakrāls ir Sviridova skaņuraksts. Viņa mūzika skar līdz sirds dziļumiem – tā ir neiedomājami skaista un neticami vienkārša”, norāda mūzikas publicists Orests Silabriedis. 
Latvijas koncertturnejā kopā ar Latvijas Radio kori diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā Aleksandrs Antoņenko sniegs koncertus Cēsu 2. pamatskolā 5. maijā pl. 19.00, J. Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā 6. maijā plkst. 18 un Latvijas Universitātes Lielajā aulā 7. maijā plkst. 19.30. Koncertā kā soliste piedalīsies arī Radio kora dziedātāja Ieva Ezeriete (soprāns), pianisti Aldis Liepiņš un Mārtiņš Zilberts, kā arī Edgars Saksons un Ivo Krūskops (sitaminstrumenti).
Kā pastāstīja R. Bruževica, ar šo projektu „Latvijas Koncerti”  uzsāk sadarbību ar Cēsu un Rēzeknes pašvaldībām ar mērķi nodrošināt regulāru koncertdarbību pilsētās, kur drīzumā tiks atklātas jaunas koncertzāles. Rēzeknē koncertzāle tiks atklāta 2012. gada vasarā savukārt Cēsīs 2013. gada rudenī.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Klajā nācis Chris Noah jaunākais singls un albums

Klajā nācis dziedātāja Chris Noah jaunais albums Atvadas nav skumjas, ja zinām, ka drīz tiksimies, kas radīts 80. gadu popmūzikas stilā. Sony Music Entertainment paspārnē izdotajā albumā apkopotas 10 ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja