Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LeNeSOns jauno sezonu atklāj ar koncertu par Sprīdīti

Sestdien, 26. septembrī, ar koncertu LeNeSOns un Sprīdītis Lielajā ģildē ieskanēsies trīspadsmitā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncertcikla LeNeSOns sezona, informēja LNSO pārstāvji.

Iemīļotais bērnu draugs – lelle LeNeSOns – caur dažādiem piemēriem palīdzēs izzināt mūzikas apvāršņus un orķestra noslēpumus, skaidros koncertā dzirdēto, kā arī mācīs uzvedības normas klasiskās mūzikas koncertos. Šajā koncertā mazie klausītāji kopā ar LeNeSOnu apskatīs kā Annas Brigaderes pasaku tēls Sprīdītis apceļojis pasauli saprot, ka pati laimīgākā zeme ir mājas. 26. septembrī LeNeSOns uz skatuves kāps divreiz – plkst. 11 krievu valodā un plkst. 14 – latviešu valodā. Koncerta diriģents – Raimonds Gulbis.

Šajā sezonā LeNeSOna koncertciklu turpina režisēt Lielā Kristapa nominante un kampaņas “#iamintrovert” idejas autore Una Rozenbauma, savukārt, LeNeSOnam atdzīvoties palīdzēs aktieri Valdis Vanags un Aleksejs Geiko. Kā jau ierasts, koncerta starpbrīdī mazajiem klausītājiem būs iespēja kopā ar LeNeSOnu un LNSO mūziķiem iepazīst viņu brīnumainos mūzikas instrumentus, kā arī doties jautrās rotaļās un piedalīties citās aktivitātēs.

Ikviens no mums ir dzirdējis par Annas Brigaderes Sprīdīti – zēnu, kurš, meklējot laimi, apceļoja pasauli, uzvarēja briesmoņus Lutausi un Sīkstuli, dabūja princesi Zeltīti par sievu un vēl veselu karaļvalsti piedevām. Tomēr pēc visiem piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem viņš saprot, ka pati laimīgākā zeme nav nekur citur kā mājās. Šī skaistā atziņa un stāsts uzrunājis arī vairākus latviešu komponistus – Jāzepu Vītolu, Arvīdu Žilinski un Induli Kalniņu  – uzrakstīt gan uvertīru, gan operu, gan mūziku kinofilmai. Ar šiem skaņdarbiem jaunākos klausītājus iepazīstinās bērnu draugs LeNeSOns. Koncerta māksliniece Kristīne Abika parūpēsies par koncerta vizuālo noformējumu.

Koncerta starpbrīdī mazajiem klausītājiem būs iespējams iepazīties ar vienu no zināmākajiem pūšaminstrumentiem – trompeti, kā arī īpašā darbnīcā izveidot savu sapņu mākoni, kuru varēs paņemt līdzi kā koncerta suvenīru. 

Šajā sezonā LeNeSOns dosies iepazīt arī citas pasakas – martā pasaku par Pelnrušķīti, klausoties Sergeja Prokofjeva mūziku, savukārt aprīlī – Ineses Zanderes Pasaku par mūzikas instrumentiem, kurai mūziku komponējis diriģents un komponists Andris Vecumnieks.

Novembrī notiks koncerts LeNeSOns un Šūmaņa Bērnu ainas, kas pārcelts no pavasara sezonas. Latviešu valodā koncerts notiks divreiz – 21. novembrī plkst. 14 un 28. novembrī plkst. 14. Savukārt koncerts krievu valodā notiks iepriekš plānotajā laikā – 21. novembrī plkst. 11. Koncertu biļešu īpašniekiem nepieciešams obligāti veikt biļešu pārreģistrāciju. 

Biļetes Lielās ģildes un Biļešu paradīzes kasēs. 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja