Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Liriski un roķīgi. Dziedātāja Aija Andrejeva aicina uz lielkoncertu Tagadne

Bagāts gads. Pavasarī dziedātājai Aijai Andrejevai iznāca jauns – astotais – albums Tagadne, kurā apkopotas 11 kompozīcijas. Tas tapis sadarbībā ar simfonisko orķestri Baltic Groove Orchestra, veidojot dziesmām jaunu, piesātinātu skanējumu. Kopumā albuma radīšanas process ilga vairāk nekā divus gadus

"Tā sanāca, ka albums tika izdots laikā, kad aprit 20 gadu, kopš esmu uz skatuves, un tas ir bijis tik dažāds – roķīgs, lirisks, smeldzīgs," domīgi saka Aija Andrejeva un uz jautājumu – vai 20 gadu uz skatuves ir daudz vai maz – atbild: "Tā nav joka lieta! Es laikam teiktu, ka tas ir daudz, ja skatos uz savu mūžu. Bet ir jāsvin, un grandiozi – ar simfonisko orķestri Liepājā, jo tieši tur manā karjerā ir notikuši vairāki nozīmīgi pavērsieni." No visiem gadiem, kas mūzikas stilu, kolektīvu un skatuvju ziņā bijuši tik dažādi, Aija nevienu tomēr nesauc par vislielāko robežšķirtni. "Tas būtu tāpat, kā meklēt atbildi uz jautājumu, kura ir vismīļākā dziesma. Katrs ceļa posms ir vedis uz priekšu un atvedis līdz šodienai. Katrs ir svarīgs! Daži bijuši pamācošāki, ne tik vienkārši, arī sāpīgi, citi – priecīgiem notikumiem bagāti." Par publikas interesi un labvēlību Aija nevarot sūdzēties. "Esmu jutusies kā luteklīte." No savas puses piebilstu, ka esam trīs paaudzes, kas klausās Aijas dziesmas. Meita gatavojas braucienam uz Liepāju, kur Olimpiskajā centrā 19. oktobrī notiks Aijas lielkoncerts. Mazmeita dungo dziesmām līdzi. Sestdienas lielkoncertam, tāpat kā Aijas jaunajam albumam, dots nosaukums Tagadne. "Es to saucu par svētku albumu. Kā atšifrēt nosaukumu? Mums jau vairāk nekā nav kā tikai tas, kas ir tagad. Albums ir par to, ka jābūt šeit un tagad, jābūt klātesošam. Tikai tas ir pa īstam, kas notiek šajā mirklī," saka dziedātāja.

Koncerts gan būs daudz vairāk nekā jaunais albums. Aija stāsta, ka bijis grūti izvēlēties no 20 gadu laikā dziedātajām dziesmām. "Veidojot programmu, sapratu, ka izdarīts ir daudz. Un daudz dziesmu ir tādas, kas varbūt nav tik populāras. Daudzām dziesmām bija jāpaliek aiz strīpas. Šis būs hitu koncerts," viņa precizē. "Būt uz skatuves kopā ar orķestri ir liela atbildība. Orķestris piedod vērienīgu, daudzdimensionālu skanējumu. Mūzika skan izjusti. Kad ieskanas orķestris, es jūtos kā filmā un esmu ļoti priecīga par šo sadarbību."

Lielkoncertā piedalīsies arī vairāki viesmākslinieki. "Ir bijis tik daudz sadarbību, ir daudz kolēģu, kas manā ceļā bijuši nozīmīgi. Visus pat nevarēju uzaicināt, jo tad koncertam jāilgst vismaz diennakti," smejas Aija. Vienojamies, ka nākamās desmitgades svinības jau varētu būt vairākdienu festivāls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja