Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LNB Ziedoņa zālē notiks Krista Saržanta albuma Then And Now atklāšanas koncerts

25. martā plkst. 19 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē tiks prezentēts latviešu pianista un komponista Krista Saržanta debijas albums Then and Now, informēja dziedātāja pārstāvji.

Krista Saržanta albuma Then And Now atklāšanas koncertā piedalīsies kamerorķestris Artūra Gaiļa vadībā un kvintets, kura sastāvā ir Krists Saržants (klavieres), Evilena Protektore (balss), Dāvis Jurka (saksofons), Toms Poišs (kontrabass), un Artis Orubs (bungas). Uz skatuves kāps arī pūšaminstrumentu meistari Oskars Ozoliņš, Laura Rozenberga, Kristaps Lubovs, Nauris Strežs, kā arī īpašie viesmākslinieki, kuri piedalījās arī albuma ierakstā, – ģitārists Mārcis Auziņš, dziedātāja Ieva Kerēvica un Latvijas Nacionālās operas un baleta soliste Laura Grecka.

"Tās ir kompozīcijas, kuras, gadiem ejot, ir palīdzējušas man augt un augušas kopā ar mani," stāsta 24 gadus jaunais pianists un komponists. Albums tika ierakstīts vairākās sesijās 2019. gadā Sound Division Studios un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, un tam palīdzēja tapt izcili pašmāju džeza un klasiskie mūziķi, kā arī dāņu bundzinieks Matias Fišers-Mogensens (Matias Fischer-Mogensen). Albumā iekļautas 11 kompozīcijas: astoņi komponista oriģināldarbi, latviešu Jūriņ' šņāca, jūriņ' krāca, igauņu un dāņu kompozīciju aranžijas. Viena no kompozīcijām, My Love Is Building A Building, ir iekļauta izlasē Jazz in Latvia 2020, kas tiks prezentēta starptautiski.

Krists Saržants ir latviešu komponists un pianists, kurš smeļas iedvesmu no klasiskās, džeza un kino mūzikas. Mācījies klavierspēli un kompozīciju pie Raimonda Petrauska, Madara Kalniņa, Andra Dzenīša, Tuomo Uusitalo un Kārļa Vanaga Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kā arī pie Søren Møller Karaliskajā Mūzikas akadēmijā Olborgā, Dānijā. 2018. gadā Krists tika nominēts Nika Gotema balvai par ieguldījumu Latvijas džeza mūzikā un dzīvē, pārstāvēja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju lielākajā starptautiskajā IASJ (International Assosiacion of Schools of Jazz) džeza mūzikas konferencē Vīlandē, Igaunijā, un 2019. gadā atklāja TEDx konferenci Rīgā.

Koncertējot Latvijā, Igaunijā, Dānijā, Vācijā, ASV un citās valstīs, viņš ir sadarbojies ar Kenetu Dālu Knudsenu, Robu Dagueiju, Jasīnu Boularesu (Yacine Boularès),  Konstantīnu Jemeļjanovu, Pīteru Hertmansu, Etjēnu Čārlzu un daudziem citiem. Mūziķa kvinteta ieraksti tika prezentēti lielākajā Eiropas džeza gadatirgū Jazzahead! 2017 un iekļauti kompilācijas albumos Jazz in Latvia 2018 un Jazz in Latvia 2020.

Prezentācijas pasākumā ieeja bez maksas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja