Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

LNO apmeklētākās izrādes pērn bijušas Lucia di Lammermoor un Riekstkodis

2012.gadā visbiežāk – divpadsmit reizes – ticis rādīts P.Čaikovska balets Riekstkodis, L. Minkusa baleta Bajadēra (desmit reizes) un G. Doniceti opera Lucia di Lammermoor (desmit reizes). Savukārt apmeklētākās operu izrādes ir G. Doniceti opera Lucia di Lammermoor (7743 skatītāji), un Dž. Rosīni opera Seviljas bārddzinis (6786) un Dž.Pučīni opera Bohēma (6335). Apmeklētākās baleta izrādes ir P.Čaikovska Riekstkodis (11 123), L. Minkusa Bajadēra (9670) un P.Čaikovska Gulbju ezers(7830), informē LNO Preses birojs.

2012. gadā Latvijas Nacionālās operas izrādes, koncertus, viesizrādes un citus pasākumus (kopā - 235) apmeklējuši 156 693 skatītāji, tādējādi ieņēmumi no biļešu tirdzniecības ir auguši par 24 procentiem.

Ir paplašināts piedāvāto pasākumu klāsts, piemēram, gaidot Mātes dienu, izglītības programmas ietvaros, iepriecinot bērnus un stiprinot Latvijas ģimenes, bija īpašas tikšanās ar dzīvespriecīgo Mariju, kapteini fon Trapu un viņa bērniem, kā arī citiem Riharda Rodžersa un Oskara Hammeršteina pasaulslavenā mūzikla Mūzikas skaņas varoņiem. Gatavojoties piecu jauniestudējumu pirmizrādēm, bija īpašas tikšanās ar jauniestudējumu diriģentiem, režisoriem, solistiem, notika dažādas lekcijas, ekskursijas u.c.

Pirmizrādi aizvadītajā gadā piedzīvojuši pieci jauniestudējumi: trīs operas (P.Čaikovska Mazepa, G. Doniceti Lucia di Lammermoor, A. Dzenīša Dauka), un divi baleti (Otello un L. Minkusa Bajadēra). 2012. gadā īstenota elastīga un diferencēta cenu politiku, kurai pateicoties,biļetes uz LNO pasākumiem ir pieejamas visdažādākajām sabiedrības grupām – turpinājām skatītāju iecienīto praksi uz vienu izrādi mēnesī piedāvāt īpašas cenas pensionāriem, kā arī studentiem un skolniekiem. Biļešu cenu amplitūda 2012. gadā bijusi no Ls 1,50 līdz Ls 60.

Lai nodrošinātu LNO izrāžu pieejamību valsts reģionos, 2012. gadā LNO viesojusies septiņās Latvijas pilsētās: Preiļos, Ventspilī ,Cēsīs, Daugavpilī , Madonā un Valkā.

Salīdzinājumā ar 2011. gadu, par gandrīz 300 tūkstošiem latu auguši ieņēmumi par pārdotajām biļetēm: ja 2011.gadā tie bija Ls 1 208 771, tad 2012. gadā - Ls 1 502 527.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja