Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Mammadaba vēstniecību Rīgā apmeklējuši vairāk nekā 6000 cilvēku

AS Latvijas valsts meži (LVM) un SEB bankas kopīgi radīto Mammadaba vēstniecību Rīgas centrā, kanālmalas zaļajā zonā starp Latvijas Nacionālo operu un Latvijas Universitāti, desmit dienās kopumā apmeklējuši vairāk nekā 6000 rīdzinieku un pilsētas viesu, portālam Diena.lv pastāstīja Mammadaba pārstāvji.

Šajā laikā Mammadaba vēstniecībā viesojušies dažādi populāri mākslinieki - aktieri Jānis Skutelis un Ģirts Runātājs no Karaliskā improvizācijas teātra, mūziķi Māra Upmane - Holšteina un Goran Gora, grupas Mango un Bērnības Milicija.

Mammadaba vēstniecība Rīgas centrā bija unikāls eksperiments - ievest mežu pilsētā. Ikdienas steigā mēs aizmirstam, ka mežs ir labākās zāles pret visām pilsētas rutīnas radītajām sekām - stresu, nogurumu un arī dusmām. Mammadaba vēstniecības mērķis bija vienkāršs: atgādināt 21. gadsimta pilsonim par dabas spēku un tā pozitīvo ietekmi,” stāsta LVM Komunikācijas nodaļas vadītājs Tomass Kotovičs.

Vislielākā apmeklētāju interese bijusi par Tērvetes dabas parku un tūrisma un atpūtas centru Spāre. Makšķerēšanas entuziasti interesējušies par Zebrus ezeru, savukārt mazākie apmeklētāji vecākus mudinājuši uzzināt, kā nokļūt Pokaiņu mežā.

Vēstniecība tika ierīkota ar mērķi popularizēt atpūtu pie dabas - sniegt informāciju par atpūtas vietām valsts mežos, sēņu un ogu takām, apskates objektiem, kā arī velo maršrutiem. Lai turpinātu popularizēt dabas izzināšanu mežā, 1. septembrī jau trešo gadu pēc kārtas deviņās Latvijas skolās tiks atklātas jaunas Mammadaba vēstniecības.

Patlaban Latvijas valsts mežos ir 409 Mammadaba atpūtas objekti, kuru izveidē, labiekārtošanā un uzturēšanā LVM pēdējo piecu gadu laikā kopumā investējuši vairāk nekā vienu miljonu latu. Tās ir 311 atpūtas vietas, 53 apskates objekti, 40 dabas takas un 5 skatu torņi, ko ik gadu apmeklē vairāk nekā pusmiljons dabas mīļotāju gan no Latvijas, gan ārvalstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Klajā nācis Chris Noah jaunākais singls un albums

Klajā nācis dziedātāja Chris Noah jaunais albums Atvadas nav skumjas, ja zinām, ka drīz tiksimies, kas radīts 80. gadu popmūzikas stilā. Sony Music Entertainment paspārnē izdotajā albumā apkopotas 10 ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja