Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Mārtiņa Freimaņa pelni guldīti zemes klēpī

Tuvinieku un draugu lokā notikusi pēdējā atvadīšanās no mūziķa, dzejnieka un aktiera Mārtiņa Freimaņa. Urna ar Freimaņa pelniem turpmāk atdusēsies Misiņkalna kapos Aizputē – vietā, ko Mārtiņš vienmēr uzskatījis par savām īstajām mājām, raksta portāls rekurzeme.lv. Turpat arī tiks izveidots mūziķa piemiņas memoriāls.

Aizputē Freimanis dzīvojis no trīs gadu vecuma līdz pat 1995.gadam, kad pēc Aizputes vidusskolas beigšanas pārcēlies uz dzīvi Liepājā. Tieši Aizputē aizsākušās arī Mārtiņa mūzikas gaitas. Misiņkalna kapos, kas turpmāk būs mūziķa atdusas vieta, apglabāta arī viņa vecmāmiņa, kā arī daži bērnības draugi.Bēres tika plānotas tuvāko draugu un ģimenes locekļu lokā, tomēr notikums mazajā pilsētiņā izraisījis visai lielu ažiotāžu – vietējie iedzīvotāji par gaidāmo uzzinājuši jau krietni iepriekš.Mūziķa piemiņas vietas memoriālu veidos tēlnieks Uldis Zariņš, ar ko Mārtiņš sadarbojies koncertšova "Suns" laikā. Tajā paredzēts iemūžināt to sajūtu, ko mūziķis visiem dāvāja dzīvs esot – prieku, atvērtību un patiesu sirsnību. Piemiņas vietas izveidi finansē Mārtiņa Freimaņa fonds, no ziedojumiem, kas tika savākti mūziķa atceres koncertā 11. martā. Ar laiku piemiņas plāksne tiks uzstādīta arī uz mājas Kalvenes ielā 30, kur mūziķis pavadīja savu bērnību.Mārtiņa Freimaņa dzīve aprāvās 33 gadu vecumā. Viņš nomira 27.janvārī Latvijas Infektoloģijas centrā. Mediķi apstiprināja, ka mūziķis miris no vispārējas organisma saindēšanās, kuras galvenie iemesli bija akūts toksiskais hepatīts un taukainā hepatoze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja