Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Melo – M jauns albums un lielkoncerts

Trešdien, 29.decembrī Rīgas Kongresu namā notiekošais čellu trio “Melo – M” koncerts "Vecgada Operas joks" ir pilnībā izpārdots, liecina informācija “Biļešu servisa” mājaslapā. Taču dziesmas, kas izskanēs šajā koncertā, tagad dzirdamas arī ierakstā – “Melo – m” ceturtajā studijas albumā "Phantasy of the Opera", kurā iekļautas desmit jaunas versijas par pasaulē pazīstamām opermūzikas tēmām Kārļa Auzāna aranžējumā.

Kā informēja grupas menedžments, lielākā albuma repertuāra ievērojami atšķiras no oriģināliem, tāpēc skaņdarbiem doti arī jauni nosaukumi.   "Tās ir mūsu fantāzijas par opermūzikas tēmām, liekot klāt jaunus muzikālus akcentus un citu mūzikas stilu krāsas. Piemēram, "Kamenes lidojums" ir īsts "bugi vugi", slavenajā ārijā "La Donna e Mobile" no Verdi operas "Rigoletto" jūtami Austrumu mūzikas akcenti, bet "Traviatas" šampanieša ārija tiek spēlēta nevis ar čella lociņiem, bet šampanieša glāzēm". Esam ražīgi eksperimentējuši, tāpēc ceram, ka klausītājiem patiks mūsu skatījums par šīm slavenajām tēmām," teic "Melo - M" mākslinieciskais vadītājs un aranžējumu autors Kārlis Auzāns.  Albumā  dzirdamas arī versijas par "Karmenas" tēmām, "Seviļjas bārdzziņa" un "Vilhelma Tella" uvertīrām, Riharda Vāgnera "Valkīru lidojumu", Geršvina "Summertime" un citām operu klasikas pērlēm.  "Phantasy of the Opera" tapšanu iedvesmoja "Melo - M" šogad piedzīvotais starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā "Terem Crossover Competition", kur Latvijas čellu trio sīvā konkurencē iekļuva labāko izpildītāju pulkā. Konkursa laikā pasaulē atzīti mūziķi un mūzikas kritiķi mudināja "Melo - M" nebaidīties no klasiskās mūzikas repertuāra apdarēm. Šo pārliecību nostiprināja arī koncerti prestižās akadēmiskās mūzikas koncertzālēs Krievijā un dalība pasaulē lielākajā čellistu festivālā Amsterdamā.  Jauno albumu "Phantasy of the Opera" iespējams iegādāties mūzikas ierakstu tirdzniecības vietās un internetā - www.platforma.lv, kā arī "Melo - M" Latvijas turnejas koncertos. Albums izdots mūzikas ierakstu kompānijas "Platforma" paspārnē ar AEG atbalstu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija piedalās Frankfurtes grāmatu tirgū

Laikā no 16. līdz 20. oktobrim Latvija ar nacionālo stendu piedalīsies Frankfurtes grāmatu tirgū (Frankfurter Buchmesse), kuru šogad apmeklēs ne tikai izdevēji un rakstnieki, bet arī Latvijas R...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja