Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

“Melo-M” pārstāvēs Latviju starptautiskā izpildītāju konkursā Sanktpēterburgā

Čellu trio “Melo-M” martā dosies uz Sanktpēterburgu, lai pārstāvētu Latviju starptautiski pazīstamā kvarteta “Terem” rīkotā izpildītāju konkursā “Terem Crossover Competition”, informē Jānis Penka, Platforma.lv.Konkurss notiks pirmo reizi un, visticamāk, kļūs par vienu no gada ievērojamākajiem kultūras notikumiem Krievijā, pārliecināts ir J.

Penka. Konkursa komitejā darbojas britu mūziķis Pīters Gabriels, Sanktpēterburgas gubernatore Valentīna Matvijenko, kinorežisors Ņikita Mihalkovs, diriģents Vladislavs Černušenko un citas ievērojamas kultūras personības. Savukārt dalībniekus vērtēs profesionāli mūziķi un producenti. Žūrijas sastāvā būs pārstāvji no Krievijas, Japānas, Austrijas, Francijas, Lielbritānijas un citām valstīm. Atbalstu konkursam izteicis arī Krievijas Federācijas kultūras ministrs Aleksandrs Avdejevs. Latvijas čellu trio “Melo-M” vairāku simtu pretendentu konkurencē jau veiksmīgi izturēja konkursa pirmo kārtu un Sanktpēterburgā uzstāsies konkursa otrajā kārtā, cīnoties par iespēju piedalīties finālā. Otrajā kārtā pavisam piedalīsies 73 grupas no daudzām pasaules valstīm, tostarp no Dānijas, Somijas, Krievijas, Taizemes, Serbijas, Itālijas, Vācijas un Ukrainas.  “Mūsu žanrā šis visticamāk ir lielākais un prestižākais konkurss. Konkurence būs neiedomājami sīva, jo ievērojams ir ne vien dalībnieku skaits, bet arī profesionālā meistarība - visi konkurenti ir akadēmiski izglītoti un šis ir īsts profesionāļu konkurss. Tieši tāpēc dalība šajā pasākumā mums šķita aizraujoša. Mums nav īpašu cerību iegūt kādas godalgotas vietas, jau piedalīties vien ir sasniegums un gods,” uzskata grupas mūziķi.  Gatavojoties dalībai konkursā,  “Melo-M” izveidojuši īpašu programmu, kuru Latvijas klausītājiem būs iespēja tikai divas reizes ekskluzīvā kārtā dzirdēt koncertos Maskavas namā 10. un 11. martā. Šie koncerti uzskatāmi par ģenerālmēģinājumu konkursam un tajos vislabāk varēs novērtēt “Melo-M” gatavību startam prestižajā konkursā. Līdztekus konkursa programmai šie koncerti būs arī grupas pēdējā albuma “Around the World” noslēgums, kur pēdējo reizi pilnībā varēs dzirdēt šī albuma koncertprogrammu.  Pavasarī “Melo-M” sniegs vēl desmit koncertus dažādās Latvijas pilsētās, gatavojoties “Around the World” Eiropas koncertturnejai, kas notiks gada otrajā pusē ar koncertiem Vācijā, Norvēģijā, Nīderlandē un citās

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja