Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Muse "The Resistance"

Muse nāk ar pretestību


Pagājuši trīs gadi kopš ironiski apokaliptiskā, daudzkārt ar nozīmīgām balvām godinātā britu trio Muse pēdējā albuma — progroka un barokāla diskometāla īpatnējā apvienojuma Black Holes & Revelations — iznākšanas, un šodien, 10.septembrī, portālā Diena.lv Latvijas pirmizrādi piedzīvo jaunākais ekscentriķu veikums — piektais studijas albums The Resistance. Visā pasaulē tas būs pieejams no 14.septembra.

Grupas redzamākā seja Metjū Bellamijs, kurš sava vokāla skaņu amplitūdu un īpatnējo intonāciju atklāja tikai pēc vairākiem aizrādījumiem par murmulēšanu (viņam pat gribēja aizliegt dziedāt!), joprojām ir uzticīgs sev tik tuvajām sazvērestības teorijām (nevainīgākā no tām — Anglijas karaļnama pārstāvji patiesībā ir milzu ķirzakas), un arī albums The Resistance tiek attīstīts uz paranojālas līnijas, vienlaikus smejoties gan pašiem par sevi, gan par pasauli. "Ne katrs spēj pamanīt Monty Python (britu melnā humora seriāls — Dž.T.) idejas mūsu mūzikā, taču tās tur ir," izteicies bundzinieks Dominiks Hovards. "Protams, ir dažas nopietnas domas, taču lielākoties viss top pamatīgā jautrībā. Bieži vien, ierakstot dziesmas, mēs skaļi smejamies."

The Resistance nav iespējams klasificēt kāda noteikta žanra ietvaros, jau pirmie singli piedāvā tik krāsainu stilistisku paleti, ka nesagatavotam klausītājam var iestāties apjukums. Uprising piedāvā gliterroka spozmi apvienojumā ar progresīvā roka skarbumu, elektroniski asu ritma sekciju un patētiskiem tekstiem, kā "viņi mūs nekontrolēs, uzvara būs mūsu". Gandrīz sešas minūtes garais simfoniski episkais singls The United States of Eurasia tieši, neslēpjoties atgādina par britu karaliskāko grupu Queen tās slavas gados, izmantojot motīvus gan no Bohemian Rhapsody, gan Mustapha, kā arī plūstoši izved cauri vai visai eiropeiskās popmūzikas attīstībai, iesaistot gan Balkānu motīvus, gan Šopēna noktirnes cienīgus klaviersolo, kas kļuvuši jau gandrīz vai par Muse firmas zīmi (Muse līderim klasiķi ir gana tuvi, viņš pat nopircis māju Milānas apkaimē, kurā savulaik mitinājies Vinčenco Bellīni). "Es gribēju, lai The Resistance kļūst par kulmināciju visam, ko mēs jebkad esam zinājuši par mūziku. Visiem stiliem, ko esam spēlējuši. Katrai idejai, ko jebkad esam atraduši," par jauno albumu žurnālam Q izteicies Bellamijs.

*****

Neprognozējami apvāršņi

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

AUDIO

Akcija "Muse diena Latvijā" noslēgusies. Meklējiet "Muse" albumu "The Resistance" Latvijas mūzikas veikalos.

LASI VĒL

Viss par britu grupas "Muse" albuma "The Resistance" iegādi 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja