Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mūziķe VIŅA izdod jaunu singlu no gaidāmā albuma

Mūziķe VIŅA (īstajā vārdā – Zelma Jēgere) kā otro gaidāmā albuma Mildas īstais vārds ir Zelma priekšvēstnesi izdeva singlu Saint Bris le Vineux jeb Uz ko Tu cerēji, informēja mūziķes pārstāve Magda Jēgere.

Jau pavisam, pavisam drīz dienas gaismu ieraudzīs mūziķes VIŅA jaunais albums ar nosaukumu Mildas īstais vārds ir Zelma.  Kā tā otro priekšvēstnesi, viņa klausītājiem vēlējās nodot dziesmu Saint Bris le Vineux (jeb latviski - Uz ko Tu cerēji). Dziesma tapusi kopā ar Kashuku un Aleksi Luriņu, jeb muzikālo apvienību -  PRAGAII. Tā ir jau otrā sadarbība, pirmā bija dziesmai Tur.

VIŅA par darbu kopā ar PRAGAII saka: “arī šoreiz  džekiem neticami ātri un meistarīgi izdevās uztaustīt sajūtu, kas slēpjas dziesmas tekstā un ietērpt to mūzikā. Radošais process gan Mute studijā gan ārpus tās mums kopā ir bijis tik viegls un pacilājošs, ka noteikti radīsim ko jaunu arī nākotnē.”

Dziesmas nosaukums Saint Bris le Vineux cēlies no neliela ciemata Francijā, kurā 2018. gada septembrī VIŅA pavadīja divas nedēļas, kopā ar vairākiem brīnišķīgiem cilvēkiem no Latvijas un arī citām Eiropas valstīm. Dziesmas vārdi tapa iedvesmojoties no visa apkārt notiekošā un telefona sarunām ar labāko draudzeni, kas tajā pat laikā atradās Spānijā.

Mūziķe apgalvo, ka lai saprastu par ko ir šī dziesma, pietiek ar pirmajām divām rindām, kurās burtiski tas tiek arī pastāstīts “Par tiem, kas nāk un iet, bet nekad nepaliek. Kas it kā iekļūst sirdī, bet neko neaiztiek”. Katra dziesmas rindiņa sevī ietver kādu reālu situāciju, frāzi, notikumu, sajūtu vai vietu – gluži kā lapa no atmiņu klades.

Par dziesmas tapšanu mūziķe stāsta: “ļoti spilgti atceros dienu, kurā tika uzrakstītas beidzamās šīs dziesmas rindas – tās bija pēdējās dienas šajā Francijas ciematiņā, kuras ar diviem labākajiem draugiem izlēmām pavadīt, dodoties pārgājienā. Mēs uzcēlām telti un es viena devos ar savu kladi nelielā pastaigā līdz uzgāju izžuvušu upi, apsēdos tai tieši pa vidu un pabeidzu rakstīt dziesmas vārdus - tieši tajā brīdī sāka gāzt lietus. Vakarā, brīdī kad pie ugunskura pirmo reizi šis teksts tika lasīts priekšā abiem draugiem, mums no tumsas uzbruka briedis, kuru mēs veiksmīgi aizbiedējām un pēc tam sapratām, ka viņš vienkārši arī gribēja paklausīties. Katrā no gaidāmā albūma dziesmām ir paslēpies kāds spilgts notikums vai iekšējs pārdzīvojums, taču kamēr tos vēl gaidām novēlu jums izbaudīt šo!”

Īpašs paldies Andim Ansonam un Mute studijai par skaņas ierakstu un apstrādi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja