Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Nākamā gada rudenī Rīgā koncertēs triphopa leģenda Tricky

Nākamā gada rudenī - 22. septembrī - Rīgā, koncertzālē Palladium, uzstāsies Bristoles triphopa kustības aizsācējs, nepārspējamais pionieris, prestižās Mercury balvas nominants un viens no inovatīvākajiem izpildītājiem Tricky, informēja koncerta rīkotāji.

Tricky atgriežas Rīgā sava jaunākā albuma Fall to Pieces ietvaros. 

Tricky atpazīstamību izpelnījies Bristoles hiphopa scēnā jau deviņdesmitajos gados, kad tika dibināta, vēlāk par superzvaignēm kļuvusī, grupa Massive Attack un piedalījās revolucionāra 1991. gada albuma tapšanā Blue Lines. Tomēr pēc dažiem gadiem Tricky kā grupas Massive Attack dalībnieks izvēlējās pievērsties solokarjerai. Savā solokarjeras laikā Tricky sadarbojies ar tādiem plaši pazīstamiem un atzītiem mūziķiem kā Teriju Holu, Alisoni Moijē, Bjorku, Nenu Čeriju, Nelliju Furtado, Joko Ono, PJ Harvey un daudziem citiem.

Tricky, kuru starptautiski apbrīno daži no lielākajiem mūzikas vārdiem, tostarp bijis arī leģendārais Deivids Bovijs, ir izdevis 14 studijas albumus, visā pasaulē pārdodot vairāk nekā divus miljonus eksemplāru. Pirmais mākslinieka izdotais albums Maxinquaye kļuva par īstu sensāciju un tiek uzskatīts kā viens no trim nozīmīgākajiem ierakstiem triphop žanrā, liekot mūzikas kritiķiem apgalvot, ka līdz tam vēl nevienam nav izdevies tik prasmīgi apvienot britroka melahnoliju ar hiphopa ritmiem. Populārais britu mūzikas izdevums NME Maxinquaye atzina par gada labāko albumu un tas tika nominēts prestižajai Mercury mūzikas balvai. 

"Tricky nepakļauj savu daiļradi pieņemtajām hiphopa normām, bet gan apvieno tajā dažādus mūzikas žanrus un atšķirīgus kultūras elementus. Savā daudzpusīgajā karjeras laikā viņš ir kļuvis par īstu leģendu. Tricky solokarjeras laikā izdevis četrpadsmit studijas albumus, kur nemainīgi saglabājies mākslinieka izsmalcinātais radošais rokraksts un raksturīgie skaņu elementi. Tajā pašā laikā katrā albumā māksliniekam izdevies pārsteigt ar jaunām konceptuālām idejām. Tricky darbojas arī kā producents un izdevējs, uzturot savu neatkarīgo mūzikas ierakstu kompāniju False Idols," raksta koncerta rīkotāji. 

Tricky Latvijā pirmo reizi viesojās 2014. gada vasarā Positivus festivālā, kur mākslinieka uzstāšanās bija viena no gaidītākajām un tika arī atzinīgi novērtēta. Pēc tam mākslinieks  sniedzis koncertu konzertzālē Palladium 2016. gadā. 

Biļetes Biļešu servisa tīklā pieejamas no 18. decembra plkst. 10.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja