Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Nākamajā Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā vienā koncertā uz skatuves kāps trīs spožu pianistu dueti

2025. gadā no 8. līdz 22. martam jau 33. reizi mirdzēs Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls, kas šoreiz noritēs Liepājas 400 gadu jubilejas zīmē un kurā īpaša loma būs atvēlēta tieši klaviermūzikai – vienā koncertā uz skatuves kāps trīs spožu pianistu dueti

Pilsētas jubilejas festivālā Liepājas simfoniskais orķestris koncertzālē Lielais dzintars klausītājiem piedāvās piecus koncertus un vedīs ceļojumā pa plašo mūzikas pasauli, piestājot simfoniskā klasicisma un romantisma, džeza, kamermūzikas un arī opermūzikas pieturās.

8. martā jau trešo gadu pēc kārtas Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu atklās jaunās zvaigznes – Valda Vikmaņa Latvijas Jauno atskaņotājmākslinieku konkursa laureāti, radot neatkārtojamu muzikālu piedzīvojumu, kurā satiekas jaunības degsme un pieredzējušu meistaru briedums.

14. martā Zvaigžņu festivālā koncertēs austriešu čelliste un dziedātāja deeLinde un brazīliešu ģitārists, trombonists, komponists un diriģents Emiliano Sampaio. Daudzpusīgo un pieredzējušo mūziķu duetā būs jūtama Brazīlijas mūzikas, Austrijas tautas mūzikas, džeza un klasisko tradīciju ietekme, radot bagātīgu un harmonisku pasaules mūzikas paleti.

15. martā, godinot festivāla pirmsākumus un tā dibinātāja Imanta Rešņa ieguldījumu, iezīmējot Liepāju pasaules mūzikas kartē, Liepājas simfoniskajam orķestrim vērienīgā pianisma zvaigžņu koncertā pievienosies trīs spožu pianistu dueti.

Agnese Egliņa kopā ar Elīnu Bērtiņu atskaņos Fransisa Pulenka Koncertu divām klavierēm un orķestrim, kura instrumentācijā izmantotie "džezīgie" efekti raisa asociācijas ar Morisa Ravēla Koncertu klavierēm un orķestrim Solmažorā, tomēr neizbēgami veikti salīdzinājumi arī ar Volfganga Amadeja Mocarta Koncertu divām klavierēm un orķestrim, ko šajā koncertā atskaņos franču mākslinieku Davida Salmona un Manuela Vijāra apvienība Geister Duo.

Geister Duo pianisti kopā muzicē jau desmit gadu, un, pēc pirmās vietas iegūšanas slavenajā ARD klavieru duetu konkursā Minhenē, Geister Duo šobrīd tiek uzskatīts par vienu no daudzsološākajiem savas paaudzes klavieru ansambļiem, kas izceļas ar īpašu māksliniecisko simbiozi un muzikalitāti.

Pirmatskaņojumu šajā koncertā piedzīvos latviešu komponista Georga Pelēča Koncerts divām klavierēm un orķestrim Tandēms, ko atskaņos Andrejs Osokins kopā ar Sergeju Osokinu.

21. martā festivālā gaidāms apvienības Altera veritas koncerts. Tas ir ansamblis, kas pārsteidz ar savu radošo pieeju un jauno mūziku, piedāvājot “citu patiesību” par kokli, akordeonu un flautu. Apvienības nosaukums latīņu valodā nozīmē tieši to – “cita patiesība”.

22. martā festivāls noslēgsies ar grandiozu Liepājas 400 gadu jubilejai veltītu opermūzikas galā koncertu. Liepājas simfoniskajam orķestrim un solistiem šajā notikumā pievienosies arī Liepājas kori, kopā piedzīvojot neaizmirstamu satikšanos mūzikā.

Biļetes uz Liepājas simfoniskā orķestra koncertiem pieejamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā: https://www.bilesuparadize.lv/lv/organizer/50.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Labs starts. Intervija ar dziedātāju Etīnu Saulīti

"Mans vislielākais ieguvums ir Latvijas kontekstā – esmu pamanīta, par mani sāk interesēties. Tas nozīmē, ka aktīvāk varēšu sākt piedalīties Latvijas koncertdzīvē," pēc veiksmīgās dalības...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja