Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nākamajā pavasarī Arēnā Rīga uzstāsies grupa Hurts

Ar koncertu Arēnā Rīga nākamajā pavasarī, 25. martā, Latvijā atkal viesosies britu duets Hurts. Turneja, kas aptver 17 valstis un tik dažādas pilsētas kā Londona un Vladivostoka, pakārtota grupas jaunākajam, nu jau piektajam, albumam Faith, informēja koncerta rīkotāji.

Lai arī jauno albumu plānots laist klajā 4. septembrī, kopš 15. maija, kad klausītājus iepriecināja pirmais singls Voices, tam ik pēc mēneša sekoja vēl divas kompozīcijas – Suffer un Redemption – un nule kā iznākušais singls Somebody. Tādējādi klausītāji jau var gana uzskatāmi nojaust, kas sagaidāms no dueta dalībnieku solītās atgriešanās pie saknēm.

Nav šaubu, ka jau tā bagātīgajai iepriekšējo hitu plejādei - Wonderful Life, Better Than Love, Stay, Sunday, Blood, Tears & Gold, Illuminated, Miracle, Somebody To Die For, Blind, Surrender, Some Kind Of Heaven, Nothing Will Be Bigger Than Us, Wings, Rolling Stone, Wish, Beautiful Ones, Ready To Go - pievienosies jauni.

Intervijā izdevumam NME, grupas solists Teo Hačkrafts saka: "Mēs vēlējāmies atgriezties pie būtības, pie tā, ko mēs darām un kas mēs esam. Mums bija jāiemīlas mūzikas stilā, kuru mēs sākotnēji plānojām izveidot. Mūs vienmēr ir vilinājuši tumšākie popmūzikas elementi. Šis ir neparasts laiks albuma izdošanai, taču vienlaikus arī labs, jo dziesmās ir vēstījums, kas sniedz cerību. Runa ir par spēju mainīties un tikt galā ar šīm lietām. Cerams, ka cilvēki tajā to atradīs."

Un tiešām, laikā, kad jaunu dziesmu izdošana kļuvusi retāka, albums apliecina gan puišu radošumu, gan ticību pozitīvajam un vēlmi uzmundrināt. 

Duetu Hurts 2009. gadā Mančestrā nodibināja vokālists Teo Hačkrafts un multiinstrumentālists Adams Andersons. Par grupas vizītkarti kļuvis elegants, mazliet atsvešināts ģērbšanās stils, lieliskas, vairāk 80. gadiem nekā mūsdienām raksturīgas melodijas, bieži padrūma, bet intriģējoša tekstuāla noskaņa, ko paspilgtina smeldzes un izmisuma caurausts vokāls. Jāizceļ arī arī elegantie videoklipi, kam bieži raksturīgi sižetiski pārsteidzoši pagriezieni.

Hurts atpazīstamību ieguva ar 2010. gadā iznākušo debijas albumu Happiness. Seši singli no viena diska pabija dažādu Eiropas topu augšgalā. Albums ieguva Zelta statusu Lielbritānijā un Austrijā, bet Platīna – Vācijā, kopumā sasniedzot vismaz pirmo desmitnieku 12 Eiropas valstu hitparādēs, tostarp Latvijā ierindojoties 2. vietā.

Ar nākamajiem albumiem Exile (2013), Surrender (2015) un Desire (2017), apvienība turpināja nostiprināt savas pozīcijas popmūzikas Olimpā.

Biļešu pārdošana sāksies 7. augustā plkst. 11 Biļešu servisa tīklā un www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja