Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Nedramatizēs, bet pieies radoši

Kompānijas MicRec direktors Guntars Račs apgalvo, ka šogad raksturīgākā iezīme — izzūd koorporatīvie pasākumi, tādēļ mūziķiem sarūk iespējas uzstāties, taču tā vietā ilgāk varot sagatavoties koncertiem. Arī Ēriks Naļivaiko, SIA Koncertmeistars īpašnieks, dramatismu nesaskata — šī neesot ne pirmā, ne pēdējā krīze, un pēc laba produkta pieprasījums būs vienmēr. Kompānijas Platforma Music projektu vadītāja Agnese Cimuška gan norāda, ka šogad varētu būt grūtāk piesaistīt sponsorus, un tas varētu būt par iemeslu mazāk koncertiem.
"Mazāk jāspēlē banketos," saka vairāki Dienas aptaujātie mūziķi. Tā arī ir pamanāmākā no izmaiņām, kas skārušas pašmāju mūzikas industriju, — koncerti notiek joprojām. Kopumā neesot tik slikti, lai nāktos īpaši dramatizēt situāciju, taču nākas tai pieiet radošāk.

Latvijas Mūzikas akadēmijas Studentu kluba vadītāja Anita Alksne gan atzīst, ka pašlaik cilvēki rūpīgāk apsver, kurus koncertus apmeklēt, tādējādi kopējā gaisotne tikai iegūst, jo nejaušu apmeklētāju ir mazāk.

"Ekonomisko situāciju noteikti izjūtam, taču šādas iezīmes jau ir apmēram gadu," saka grupas Dzelzs vilks līderis Juris Kaukulis. Grupa koncertē joprojām, tiek ierakstīts jauns albums, taču, kā mūziķi pamanījuši, grūtāk klājoties klubiem. Arī honorāri reizēm esot mazāki. Taču tas nenozīmē, ka situācija ir pavisam slikta. Mūziķis Kārlis Auzāns (Melo—M, Autobuss debesīs) stāsta: lai arī koncertus reģionos noorganizēt kļūst grūtāk, bieži vien — maksātspējas dēļ, tomēr tas ir atrisināms ar biežāku uzstāšanos. Viņam piekrīt arī Ģirts Lūsis (Labvēlīgais tips), uzsverot, ka galvenais ir aprēķināt, vai izdevumi ir adekvāti saņemtajam — biļešu cenas reģionos bijusi problēma jau līdz šim, jo, lai arī apmeklētājiem nereti tās šķitušas par augstu, nosegt koncertu izmaksas bijis sarežģīti. Mūziķi arī uzsver, ka ir jāstrādā kvalitatīvi un tieši krīzes apstākļi ir vislabākā motivācija saņemties kam labam un nebijušam. "Arī kara laikā uz fronti brauca mākslinieki," nosmej Ģ.Lūsis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja