Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Nekodiet Raimondam Paulam!

Latviju Jaunajā vilnī pārstāvēs Aisha, festivāla viesi būs duets Roxette un popdīva Anasteiša

AISHA izvēlēta par Latvijas pārstāvi 8.ikgadējā jauno izpildītāju konkursā Jaunais vilnis, kas notiks Dzintaru koncertzālē no 28.jūlija līdz 2.augustam. Nedēļas nogalē Rīgā notika Jaunā viļņa dalībnieku Eiropas atlases kārta, ko apmeklēja festivāla rīkotāji no Maskavas ar komponistu un uzņēmēju Igoru Krutoju priekšgalā. "Aisha vēl nav tikpat spilgta kā Jaunā viļņa uzvarētāji grupa Cosmos vai Intars Busulis, bet viņai ir laiks sagatavoties," vērtējot Aishas sniegumu atlases kārtā, teica I.Krutojs. "Viņa dzied tīri, viņai ir iekšējā enerģētika. Ja Aisha normāli pastrādās ar vizāžistu, ja piestrādās pie repertuāra, tad izskatīsies cienīgi," piebilda I.Krutojs, kurš kopā ar Raimondu Paulu dala Jaunā viļņa žūrijas līdzpriekšsēdētāja amatu.

"Aisha sevi parādīja kā visprofesionālākā māksliniece — viņa vienmēr ir formā, viņai ir daudzveidīgs repertuārs. Viņa ir cīnītāja un spēj ar sevi piepildīt skatuvi," Aishu slavēja konkursa dalībnieku atlases žūrijas pārstāve operdziedātāja Inese Galante.

Uzmanīgāk un labvēlīgāk

Sarunā ar žurnālistiem Igors Krutojs, kurš Rīgā ieradās ar privātu lidmašīnu, īpaši aicināja Latvijas presi neaizvainot Raimondu Paulu, kurš nebija redzams ne Latvijas dalībnieku atlases otrajā kārtā (pirmajā kārtā viņš gan piedalījās), ne Eiropas atlases kārtā. Kā zināms, dažādu regulāri viņam izteiktu aizvainojumu dēļ Maestro ik gadu brīdina par gatavību distancēties no Jaunā viļņa norisēm, un Maskavas pusi tas ļoti uztrauc. "Pēc dažādām intervijām un parādīšanās televīzijas ekrānos žurnālisti tik ļoti sāk viņam kost!" sašutumu pauda I.Krutojs. "Jo uzmanīgāk un labvēlīgāk jūs izturēsieties pret Raimondu Paulu, jo lielāka būs varbūtība, ka viņš Jaunajā vilnī joprojām piedalīsies. Es jūs aicinu būt laipnākiem pret savām leģendām. Lai ko Raimonds Pauls darītu, viņš vienmēr apliecina mīlestību mūzikai un Latvijai," viņš piebilda.

I.Krutojs apstiprināja, ka Jauno vilni nepametīs arī festivāla mūza Alla Pugačova, kura būs klāt arī šogad. Konkursa atklāšanas ceremonijā Dzintaru koncertzālē uzstāsies Zviedrijas duets Roxette, bet noslēgumā dziedās Krievijas baritons Dmitrijs Hvorostovskis un ASV popdīva Anasteiša. Iepriekšējos gados Jaunajā vilnī viesojās Stīvijs Vonders, Enrike Iglesjass, Kreigs Deivids, Patrīcija Kāsa, Maikls Boltons, Als Džero, Bee Gees dalībnieks Robins Gibs, Montserrata Kavaljē, Lara Fabiāna, Sāra Konora u.c. Krievijas plašsaziņas līdzekļi ziņo, ka par dažu dziesmu izpildīšanu Jaunā viļņa koncertos rietumu popzvaigznes saņem tādu pašu honorāru kā par pilnvērtīgu šovu.

Viens no lielākajiem pārmetumiem, kas gadiem ilgi adresēts Jaunajam vilnim, ir fonogrammas izmantošana Krievijas popzvaigžņu priekšnesumos (visi konkursanti un rietumu mūziķi Dzintaru koncertzālē uzstājas "dzīvajā"). I.Krutojs solīja, ka šogad arvien vairāk populāro estrādes mākslinieku koncertos dziedās bez vokālās fonogrammas pavadījuma: "Simtprocentīgi es to garantēt nevaru, bet Roxette un Anasteišu jūs noteikti dzirdēsiet "dzīvajā"."

Krīzes faktors


"Festivāla programmu ekonomiskā krīze nav skārusi. Krīze ir visiem, tikai ne Jaunajam vilnim!" lepni paziņoja I.Krutojs. Taču šogad vairs nenotiks nakts diskotēkas Dzintaru pludmalē — tās nebija finansiāli izdevīgas. Visticamāk, šīs ballītes ar popmūzikas un roka zvaigžņu piedalīšanos pārcelsies uz citām norises vietām — piemēram, uz Rīgas naktsklubu Godvil.

Ievērojams līdzekļu taupīšanas veids būs atteikšanās no viesnīcas Baltic Beach Hotel pakalpojumiem. "Viesnīcas saimnieks jucis prātā — pērn mūs piespieda apmaksāt katru numuru par 18 diennaktīm, pat ja cilvēks tur uzturējās pāris dienu. Tā viesnīca stāvēja tukša, kamēr atnāca Jaunais vilnis. Šogad mēs visi pārcelsimies uz Jūrmala Spa," sacīja I.Krutojs. "Mēs nedraudzēsimies ar tiem, kuri negrib ar mums draudzēties," brīdināja Jaunā viļņa orgkomitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans. Viņš atgādināja, ka konkurss tiek rīkots, "neizmantojot nevienu kapeiku ne no Latvijas, ne no Krievijas valsts budžeta". Jaunā viļņa balvu fonds ir 100?000 eiro: pirmās vietas ieguvējs saņems 50?000 eiro, otrās un trešās vietas ieguvēji — 30?000 un 20?000 eiro.

Laimes trīsas

Jaunā viļņa pozitīvo ietekmi A.Šenkmans mēģināja pierādīt ar cipariem: septiņos gados kopējais Latvijas un Jūrmalas TV reklāmas apjoms Krievijas, Ukrainas, Kazahstānas, ASV un citu valstu kanālos, kas pārraida konkursu, mērojams 50 miljonos ASV dolāru. 2008.gadā Jaunā viļņa kopējā TV auditorija bija 120 miljoni cilvēku. Ik vasaru festivāls nodarbina 3000 cilvēku: tūkstoti no Krievijas un divus tūkstošus no Latvijas.

Igors Krutojs atkārtoja, ka konkursa rīkošanai nav iespējams atrast vietu, kas būtu labāka par Jūrmalu. "Tādas atmosfēras nav nekur. Kad Jūrmalā atbrauc cilvēki, kuri Jauno vilni skatījušies televīzijas ekrānā, viņus pie Dzintaru koncertzāles pārņem tādas laimes trīsas, it kā tā būtu leģendārā Parīzes zāle Olympia! Ekrānā mēs to visu ļoti atraktīvi rādām — no helikoptera uzņemti kadri, jūras krasts... Līdzīgas sajūtas izraisīja Sanremo festivāla tiešraides, bet īstenībā Sanremo ir tik maza pilsētiņa," stāstīja I.Krutojs. Latvijā Jauno vilni šogad pārraidīs LNT un TV5, Krievijā un citās valstīs — KTV/Rossija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja