Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Noslēdzies Diena.lv konkurss par ielūgumiem uz Evas Reiteres koncertu Lielajā dzintarā

Līdz piektdienai, 10. augusta plkst.12, portāls Diena.lv aicināja piedalīties konkursā un laimēt iespēju apmeklēt austriešu komponistes un instrumentālistes Evas Reiteres (Eva Reiter) koncertu Liepājas koncertzālē Lielais dzintars šā gada 28. septembrī plkst.19.

Divas laimīgās konkursa uzvarētājas, kas saņem divus ielūgumus uz gaidāmo Evas Reiteres koncertu ir Sabīna (+371 298....) un Sanita (+371 299....).

Par ielūgumu saņemšanu portāls Diena.lv ar uzvarētājām sazināsies personīgi, izmantojot konkursa anketā norādīto kontaktinformāciju.


Ictus Ensemble, kura sastāvā spēlē arī Eva Reitere, ir viens no vadošajiem laikmetīgās mūzikas ansambļiem pasaulē. Ansamblis darbojas jau teju 25 gadus, un tā sastāvā ir aptuveni 20 mūziķu, izdoti ap 20 albumu. Ik gadu Ictus Ensemble veido īpašu muzikālo programmu prestižajiem Beļģijas mākslas centriem Bozar un Kaaitheater, kā arī ir rezidenti Lilles operā (l'Opéra de Lille) Francijā.

Laikmetīgās mūzikas apvienības izpildītā programma sola skanēt kā oda melanholijai un melnām, skaistām skumjām. Terēzas Dlouhijas dzidrā balss bez vibrācijas, Toma Povelsa ģitāras stīgas, Mihaela Šmida flauta un Evas Reiteres maigā viola da gamba – viss nedaudz pastiprināts rada viegli mokošu un reizē apreibinošu miniatūru mozaīku. Koncertā sajauksies īsas, saldsērīgas melodijas, Pērsela stila ostinato, simtiem reižu palēninātas popmūzikas dziesmas un naksnīgas apjausmas.

Līdzās senajai mūzikai koncerta programmā būs dzirdami četri austriešu komponistes un instrumentālistes Evas Reiteres skaņdarbi. Viņas muzikālā daiļrade aptver teju četrus gadsimtus. Studiju gados Reitere nodevās seno laiku mūzikai – Vīnē un Amsterdamā viņa studēja flautas un viola da gamba spēli un veltīja sevi 16. un 17. gadsimta mūzikai, ko dažādu ansambļu sastāvos spēlē arī šobrīd. Tajā pašā laikā komponiste vienmēr bijusi saistīta ar laikmetīgo mūziku, kas viņu interesē gan kā izpildītāju, gan komponisti. Mūziķe it kā atrauj senos mūzikas instrumentus no to tradicionālā konteksta un tuvina mūsdienu muzikālajai pasaulei, pētot smalko robežu starp akustisko un elektronisko mūziku. Veicot rūpīgus pētījumus, viņa atklāj aizvien jaunas, līdz šim neizmantotas skaņas iespējas.

Ziņa papildināta ar informāciju par konkursa uzvarētājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja