Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Operas Toska izrādē dziedās izcilais tenors Rame Lahajs

Džakomo Pučīni operas Toska izrādē 31. martā Kavaradosi lomā viesosies izcilais tenors Rame Lahajs. Pie diriģenta pults stāsies itāļu maestro Jakopo Sipari di Peskaseroli. Titullomā Dana Bramane, Skarpijas lomā – Jānis Apeinis.

Tenors Rame Lahajs ir talantīgs un augstu novērtēts liriskais tenors ar iespaidīgu starptautisko karjeru. Viņam raksturīgas izteiksmīgas balss krāsas un skaists tembrs, kā arī harismātisks aktieriskais sniegums.

2016. gadā Rame Lahajs kļuva par Plasido Domingo starptautiskā vokālistu konkursa Operalia laureātu. Viņš ir atzīts par vienu no savas paaudzes spožākajiem dziedātājiem.

Latvijas skatītāji Rames Lahaja sniegumu iepazinuši Hercoga lomā operā Rigoleto, viņš piedalījies arī galā koncertā Mūsu Operai 100.

Diriģents Jakopo Sipari di Peskaseroli ir Pučīni festivāla fonda galvenais viesdiriģents, Itālijā notiekošā Starptautiskā vasaras vidus festivāla, kā arī “Sacrum Festival” Vatikānā mākslinieciskais vadītājs. Sadarbojies ar visiem ievērojamākajiem Itālijas simfoniskajiem orķestriem, kā arī daudziem ārvalstu orķestriem. Jakopo Sipari di Peskaseroli diriģēto operu repertuārā ir Norma, Seviljas bārddzinis, Bohēma, Turandota, Traviata, Madama Butterfly, Rigoleto, Nabuko, Aīda, Pelnrušķīte”, “Otello, Likteņa vara, Toska, Triptihs: Apmetnis, Māsa Andželika, Džanni Skiki, Lucia di Lammermoor, kuras viņš diriģējis Itālijas un ārvalstu opernamos. Specializējas Pučīni mūzikā. 2020. gada janvārī saņēmis Golden Opera īpašo balvu kā viens no daudzsološākajiem jaunajiem diriģentiem Itālijas operas debesīs.

Biļetes uz operas Toska izrādi var iegādāties Latvijas Nacionālās operas un Biļešu Paradīzes kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja