Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Operas uzvedumā Madama Butterfly jaunās lomās debitēs Dana Bramane, Raimonds Bramanis un Ilona Bagele

Džakomo Pučīni operā Madama Butterfly 20. un 23. septembrī notiks trīs debijas – Čo-čo-sanas lomā pirmo reizi iejutīsies Dana Bramane, Pinkertona lomā – Raimonds Bramanis, Suzuki lomā – Ilona Bagele. Pie diriģenta pults šajās izrādēs stāsies Mārtiņš Ozoliņš, informēja LNOB sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

 

"Trīs debijas operā Madama Butterfly uz Latvijas Nacionālās operas skatuves ir liels izaicinājums. Varam būt lepni, ka mums ir savs jauns vietējais sastāvs tik sarežģītām lomām kā Čo-čo-sana, Pinkertons un Suzuki. Pandēmijas apstākļos solistiem ir bijis laiks sagatavot tik apjomīgas lomas, piedzīvojot personīgo izaugsmi, kas saspringtas sezonas laikā būtu sarežģītāk," saka Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš.

Soprāns Dana Bramane Latvijas Nacionālajā operā debitējusi 2008. gadā Mikaēlas lomā Žorža Bizē operā Karmena. Dziedātājas repertuārā ir Tatjana (Jevgeņijs Oņegins), Liu (Turandota), Rozalinde (Sikspārnis), Violeta (Traviata), Maruta (Vilkaču mantiniece), Mizete (Bohēma), donna Elvīra (Dons Žuans) u.c. 2009. gada jūnijā kļuvusi par BBC konkursa Cardiff Singer of the World finālisti.

Tenors Raimonds Bramanis ir viens no vadošajiem Latvijas Nacionālās operas solistiem. Viņš debitēja Latvijas Nacionālajā operā 2008. gadā Papageno lomā V. A. Mocarta operā Burvju flauta. Raimonda Bramaņa repertuārā ir tādas lomas kā Tots (Spēlēju, dancoju), titulloma operā Fausts, Alfrēds (Traviata), Hercogs (Rigoleto), Ismails (Nabuko) un citas. Dziedātājs 2015. gadā saņēmis Latvijas Gāzes Gada balvu Operai kategorijā Labākais operas solists. 2019. gadā ar NDR orķestri diriģenta Risto Josta vadībā koncertējis Leipcigas Gewandhaus zālē un Erfurtes teātrī, kā arī dziedājis Hercoga lomu operā Rigoleto Honkongas operā.

Ilona Bagele ir Latvijas Nacionālās operas soliste kopš 2003. gada un viena no pieprasītākajām koncertmāksliniecēm Latvijā ar vērienīgu pieredzi akadēmiskajā, džeza un populārajā mūzikā. Ilonas Bageles plašajā lomu sarakstā ir tādi spilgti raksturi kā Grāfiene (Pīķa dāma), Flora (Traviata), Mersedesa (Karmena), Aukle (Jevgeņijs Oņegins), Marselīna (Figaro kāzas), cūciņa Gebgeba (Putnu opera), Marta (Fausts) un daudzas citas. 2018. gadā Ilona Bagele saņēmusi Latvijas Nacionālās operas fonda Gada balvu operai kategorijā Labākā operas soliste.

Operas Madama Butterfly iestudējums sniedz unikālu iespēju izbaudīt Latvijas Nacionālās operas vēsturiskā 1925. gada iestudējuma skaistumu: saglabāta Eduarda Vītola oriģinālā scenogrāfija un kostīmu dizains, kā arī Sofijas Maslovskas režijas uzstādījums. Iestudējums, kas vēstī par japāņu meitenes un amerikāņu virsnieka neiespējamo mīlestību, ir uzskatāms par vienu no visvecākajiem saglabātajiem operuzvedumiem pasaulē.

Biļetes: LNOB un Biļešu paradīzes kasēs, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja