Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Operetes Klīvija radošajai komandai pievienojusies operdziedātāja Silga Tīruma

Nesen Rīgas muzikālā teātra operetes Klīvija radošajai komandai pievienojusies Francijā dzīvojošā un koncertējošā latviešu operdziedātāja – Silga Tīruma, kura jauniestudējumā iejutīsies Klīvijas tēlā, atklāj Latvijas Operetes fonda pārstāve Agija Ozoliņa-Kozlovska.

16. un 23. februārī Ziemeļblāzmas kultūras pilī notiks Niko Dostāla romantiskās operetes Klīvija jauniestudējuma pirmizrādes.

"Latvijā esmu ieradusies pēc divu gadu pārtraukuma, kura laikā man bija gan aktīva koncertu dzīve Eiropā, gan arī ģimenes pieaugums. Šobrīd, pēc mazuļa piedzimšanas, esmu atgriezusies uz skatuves un dziedu operās un koncertos Francijā un Austrijā," stāsta Silga Tīruma. "Latvijā pirms diviem gadiem, dziedāju Leldes lomu operā Spēlēju, dancoju. Būt šeit un dziedāt mājās ir liels prieks, bet arī liels izaicinājums, jo skatītāju vidū ir mani pedagogi, daudz pazīstamu cilvēku un draugu. Operešu mūziku esmu dziedājusi jau iepriekš gan Austrijā, Leobenas teātrī, gan arī dažādos koncertos, bet konkrētā loma man ir jauna. Klīviju gluži tāpat kā mani vada ticība mākslai, viņa ir stipra, pašpārliecināta sieviete, kura saprot, ka dzīvē nekas nav svarīgāks pa mīlestību."

Izrādes režisors un dramaturgs Indulis Smiltēns kopā ar diriģentu Guntaru Bernātu, veidojot operetes Klīvija iestudējumu, vēloties radīt multimediālu skatuves mākslas darbu ar Niko Dostāla mūziku, Agra Daņiļeviča kustību horeogrāfiju, Jāņa Jansona scenogrāfiju, Elitas Platmalnieces tērpiem, kas iekļauj un papildina mākslinieku tēlojumu, mūsu laika noskaņām atbilstošā intonācijā.

Jauniestudējumā piedalās arī atzītās latviešu operdziedātājas Sonora Vaice un Inga Šļubovska, viņu skatuves partneri būs skatītāju iemīļotie mākslinieki – Ingus Pētersons un Nauris Indzeris. Kopā ar viņiem izrādē piedalīsies Baiba Berķe, Marlēna Keine (Igaunija), Kārlis Rūtentāls, Emīls Kivlenieks, Juris Ādamsons, Andris Lapiņš, Jānis Kirmuška, Juris Strenga, Jānis Skanis, Zigurds Neimanis un Voldemārs Šoriņš, bet par izrādes krāšņumu rūpēsies operetes orķestris, koris un dejotāji.

Niko Dostāla operetes Klīvija izrādes notiks Ziemeļblāzmas kultūras pili 16. un 23. februārī, 30. martā un 27. aprīlī. Tuvākajā laikā plānots ar izrādēm iepriecināt skatītājus arī citur Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja