Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Paziņoti Jāzepa Vītola kordiriģēšanas konkursa 1. kārtas rezultāti

24. oktobra vakarā tika paziņoti Jāzepa Vītola 6. starptautiskā kordiriģentu konkursa pirmās kārtas rezultāti. No 17 dalībniekiem tika izvēlēti astoņi spēcīgākie, kuri turpinās muzikālo sacensību piektdien, 25. oktobrī. Pusfinālistu vidū ir koridirģenti no piecām valstīm. Viņu sniegumu un skaņdarbu interpretācijas aicinām klausīties konkursa 2. kārtas koncertā piektdien, 25. oktobrī, plkst. 19 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē, informēja konkursa rīkotāji.

Otrajā kārtā sacensību turpina Matīss Pēteris Circenis (Latvija), Džeks Eperlijs (Anglija), Dāvids Farkašhāzi (Ungārija), Aivis Greters (Latvija), Daniils Lašins (Krievija), Artūrs Oskars Mitrevics (Latvija), Hen-Ji Pao (Taivāna, Austrija) un Tomass Zīgrists (Šveice, Zviedrija).

Žūrijas priekšsēdētājs Ainārs Rubiķis par konkursa pirmo kārtu saka: “Kopaina, es teiktu, ir ļoti pozitīva un visi pirmās kārtas dalībnieki manā skatījumā ir ārkārtīgi spēcīgas personības. Tas bija tieši tas, ko gaidīju un sagaidīju. Allaž esmu uzskatījis, ka rezultāts ne vienmēr ir svarīgs. Ceļš, pa kuru konkursants vēlas doties - to ir svarīgi parādīt žūrijai. Kā šis jaunais cilvēks sevi redz pasaules telpā?”

Ikviens koridirģēšanas interesents aicināts uz 2. kārtas koncertu piektdien, 25. oktobrī, plkst. 19 JVLMA Lielajā zālē. Tajā piedalīsies astoņi otrās kārtas dalībnieki, diriģējot Fransisa Pulenka motetes, ko atskaņos Rīgas kamerkoris Ave Sol, kā arī skaņdarbus, ko radījuši latviešu komponisti Ēriks Ešenvalds, Reinis Sējāns, Pēteris Plakidis, Pēteris Vasks, Arturs Maskats, Krists Auznieks un Jānis Ķirsis, Tālivaldis Ķeniņš, kā arī Gundega Šmite. Šo skaņdarbu atskaņojumā piedalīsies JVLMA jauktais koris.

Biļetes var iegādāties Biļešu paradīze kasēs un internetā.  Biļetes cena - 3 eiro.

Skolēniem ieeja bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja