Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Pianistu festivālu noslēgs ar kinomūzikas koncertu

Festivāls “Klavieres, džezs un populārā mūzika”, kura dalībnieki ir skolēni no Latvijas vispārizglītojošām skolām ar profesionālas ievirzes mūzikas programmas apguvi, notiek jau četrpadsmito reizi un noslēgsies ar kinomūzikas koncertu Melngalvju nama Svētku zālē sestdien, 19. martā, pulksten 12.30, informēja viena no tā rīkotājām, Rīgas 88. Vidusskolas mūzikas skolotāja Aina Žuravļova. 

Šā gada festivāla programmā – kinomūzika un klavieres. Bērni atskaņos mūziku, kuru dzirdējuši iemīļotajās kinofilmās un pat datorspēlēs, tādās, kā filmas „Mans draugs nenopietns cilvēks”, „101 dalmācietis”, „Rozā pantera”, „Sniegbaltīte un septiņi rūķīši”, „Karību jūras pirāti” u.c.. Festivāla dalībnieku izpildījumā skanēs arī mūzika no mūzikliem un teātra izrādēm. 

„Mūsu skolu izglītības programmām raksturīgs neliels mācībstundu skaits gadā (tikai viena klavierstunda un solfedžo stunda nedēļā) un tas, ka skolēnus uzņem bez iestājpārbaudījumiem: kas grib mūziku mācīties, tas arī mācās,"stāsta pianiste un pedagoģe Larisa Maļkova.  Viņa pastāstīja, ka skolas ar profesionālas ievirzes mūzikas programmām aktīvi piedalās arī Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā, jo tajās ļoti svarīgs priekšmets ir koris. "Skolotājiem jādomā par repertuāru – lai tas nav pārāk sarežģīts, un lai bērnus ieinteresētu apgūt klavierspēli," norādīja LL. Maļkova. Festivāls, kuru  iorganizē skolotājas — domubiedres Larisa Maļkova un Aina Žuravļova no Rīgas 88 vidusskolas un Lizete Stapāne no Rīgas 6. vidusskolas, ir kļuvis par tradīciju, kur ik pavasari talantīgākajiem skolēniem ir laba iespēja uzstāties vienā no labākajām Rīgas koncertzālēm. Kā katru gadu, koncerta ieskaņā muzicēs festivāla mākslinieciskais vadītājs, pianists un komponists Jurijs Spigins. Dalībniekiem tiks arī pasniegtas balvas. 

“Gatavošanās festivālam veicina skolotāju un skolēnu radošumu, jo bērni paši aktīvi iesaistījās nošu meklējumos bibliotēkās un internetā, bet skolotāji sekmēja atskaņojumu atbilstoši bērnu vecumam un pedagoģiskajiem uzdevumiem. Tāpēc vairāki skolotāji kļuva par mūzikas aranžētājiem, lai veicinātu savu skolēnu interpretāciju,” stāstīja A. Žuravļova.  Festivāla noslēgumkoncertā Melngalvju nama koncertflīģeli spēlēs labākie, bet kopā festivālā piedalījās ap 1106 skolēnu no 12 Latvijas vispārizglītojošām skolām ar profesionālas ievirzes mūzikas programmu. To vidū ir Ventspils Centra pamatskola, Cēsu 1.pamatskola, Jelgavas 4.vidusskola, Jēkabpils pamatskola, Daugavpils 13.vidusskola, Tukuma 2.pamatskola, Rīgas 6., 45., 88. vidusskolas, Rīgas mūzikas internātvidusskola un mūzikas studija „Omnes”. 



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Klajā nācis Chris Noah jaunākais singls un albums

Klajā nācis dziedātāja Chris Noah jaunais albums Atvadas nav skumjas, ja zinām, ka drīz tiksimies, kas radīts 80. gadu popmūzikas stilā. Sony Music Entertainment paspārnē izdotajā albumā apkopotas 10 ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja