Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Radio Klasika tiešraidē muzicēs Ēriks Kiršfelds un Endijs Renemanis

Radio Klasika svētdien, 24. februārī, plkst.15 piedāvā kamermūzikas studijas koncertu un tiešraidi: vācu romantisma pārstāvja Riharda Štrausa jaunības meistardarbus – ciklu Pieci klavierdarbi op. 3 un Sonāti čellam un klavierēm Fa mažorā, op. 6  - atskaņos pianists Endijs Renemanis un Lielās mūzikas balvas 2009 ieguvējs – čellists Ēriks Kiršfelds.

Endijs Renemanis ir klavierspēles pedagogs gan Jūrmalas mūzikas vidusskolā, gan pieaicinātais docētājs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Pianists ieguvis godalgotas vietas vairākos starptautiskos konkursos, to skaitā R. Šūmaņa pianistu konkursā Cvikavā, A. Skrjabina konkursā Parīzē, Nikolaja Rubinšteina 5.starptautiskajā pianistu konkursā Parīzē, pianistu sacensībā Enshedē (balva par labāko laikmetīgās mūzikas atskaņojumu) un citur.

Viens no labākajiem Latvijas čellistiem Ēriks Kiršfelds ir Baltijas kamerorķestra Kremerata Baltica solists un čellu grupas koncertmeistars kopš orķestra dibināšanas. Viņš arī Kremerata Baltica seksteta, vēlākā ansambļa KB6 čellists. Bieži uzstājas dažādos kameransambļos. Jau vairākas sezonas Ē. Kiršfelds ir Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) čellu grupas koncertmeistars un solists, kā arī LSO stīgu kvarteta B.E.E.R. dalībnieks. Par izcilu darbu ansamblī 2009.gadā Ēriks Kiršfelds ir ieguvis Latvijas Lielo mūzikas balvu.

Klausītājus aicinām šo bezmaksas koncertu apmeklēt arī klātienē, iepriekš atsūtot pieteikumu uz e-pasta adresi [email protected] vai zvanot pa tālruni 67206647. 

Koncerta tiešraidi var klausīties arī mājas lapā www.latvijasradio.lv. Latvijas Radio 3 – Klasika jaunumiem seko līdzi www.twitter.com/Klasika_LR3 un www.facebook.com/programma.klasika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja