Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Raimonds Tiguls un Rīgas Doma zēnu koris aicina uz Rīta un vakara dziesmas noslēguma koncertiem

Komponists Raimonds Tiguls kopā ar izcilu mūziķu instrumentālo grupu un Rīgas Doma zēnu kori Mārtiņa Klišāna vadībā aicina uz "Rīta un vakara dziesmas" noslēguma koncertiem 4. aprīlī Liepājā un 9. aprīlī Rēzeknē. Koncertprogrammā gaidāmi gan jauni skaņdarbi, gan Dziesmu svētkos jau skanējušās un iemīļotās dziesmas Lec, Saulīte un Dod, Dieviņi, kā arī labdarības maratona Dod Pieci himna Klusi čukst Dievs, kura kļuva par visbiežāk spēlēto un klausītāju pieprasītāko dziesmu labdarības maratona laikā.

Komponists atzīst, ka šī programma viņam ir īpaša, jo savus pirmos soļus mūzikā uzsācis tieši zēnu kora dziedātāju rindās. "Nedaudz bērnības atmiņu un saviļņojums, dzirdot, kā manas dziesmas izpilda mūsu Rīgas Doma zēnu koris" - tā par koncertos raisītajām emocijām saka Raimonds Tiguls – koncertprogrammas dziesmu autors, kura līdzšinējās muzikālās kompozīcijas vairākkārtīgi plūkušas laurus Mūzikas ierakstu Gada balvā.

"Noskaņa, emocija, iedvesma, miers un harmonija. Komponists un lieliski izpildītāji, kuri neprasa komentārus. Mūzika, kas uzrunā jūs no Dziesmu svētku estrādes un koncertzālēm visā pasaulē. Skanējums, kas raksturīgs vienīgi Rīgas Doma zēnu korim," par projektu saka kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents Mārtiņš Klišāns.

Rīgas Doma zēnu koris ir viens no visaktīvāk koncertējošiem kolektīviem. 2001. gadā tas tika novērtēts ar Lielo Mūzikas balvu. Jau turpat divus gadu desmitus koris aktīvi iesaistīts vairākos Latvijas Nacionālās operas iestudējumos, ir piedalījies arī dramatisko teātru un pat baleta izrāžu muzikālajā noformējumā. Pēdējā desmitgadē koris uzstājies daudzās pasaules koncertzālēs, t.sk. Alberthollā Londonā un labākajās Japānas koncertzālēs, sniedzis koncertus bijušajam ASV prezidentam Barakam Obamam un viņa 400 viesiem  Baltajā namā, Lietuvas un Somijas valstu prezidentiem Viļņā un Helsinkos.

Koncertprogrammas dziesmu autors Raimonds Tiguls ir komponists, ambientās mūzikas un elektroniskās mūzikas autors un producents. Viņa veikumi vairākkārtīgi atalgoti ar Mūzikas ierakstu Gada balvām. Raimonds Tiguls ir vairāku populāru Dziesmu un deju svētku skaņdarbu mūzikas autors. Kā viens no karjeras spilgtākajiem panākumiem ir skaņdarba Moonlight Sound Design atskaņošana Ņujorkā, Carnegie Hall, 2018. gadā.

Klusi čukst Dievs līdzās iemīļotajām Dod, Dieviņi un Lec, Saulīte būs dzirdamas  pēdējos koncerttūres Rīta un vakara dziesmas koncertos – 4. aprīlī Liepājā, koncertzālē Lielais dzintars un 9. aprīlī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā Gors.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

Top komentāri

Cibulis
C
Noslēguma noslēdzošais lielkoncerts: "Vakars uz ezera".
ir
i
Nekas labs
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja