Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Rīgā uzstāsies ASV koris Chicago Master Singers

1. jūlijā Rīgas Domā un 2. jūlijā Rīgas Svētā Pētera baznīcā ar dažādu tautu komponistu melodijām uzstāsies jauktais koris Chicago Master Singers no ASV.

Koncertā būs dzirdamas Krievijas, ASV un Baltijas valstu komponistu radītās un aranžētās dziesmas. Klausītājus priecēs Pētera Čaikovska, Sergeja Rahmaņinova, Pāvela Česnokova un citu autoru skaņdarbi. Savukārt Latvija tajā izskanēs ar Pētera Vaska 1991. gadā komponēto Pater Noster un starptautiski atzītā komponista Ērika Ešenvalda aranžēto skaņdarbu Amazing Grace.

Amazing Grace dziesmas teksta autors ir Londonā dzimušais Džons Ņūtons. Tā tika sarakstīta 1772. gadā, pirmo reizi to atskaņoja Jaungada dievkalpojumā 1773. gadā, un kopš tā laika šo dziesmu dzied miljoniem cilvēku visā pasaulē. "Tas ir stāsts par cilvēka atgriešanos pie Dieva," par Amazing Grace saka komponists Ēriks Ešenvalds. Skaņdarba aranžējumu viņš sakomponēja 2004. gadā, bet tikai 2006. gadā tas piedzīvoja pirmatskaņojumu kora Kamēr... izpildījumā un pēc tam strauji nokļuva arī citu koru repertuāros visā pasaulē. Mākslinieks priecājas, ka koris Chicago Master Singers šo dziesmu ir iekļāvis savā koncerttūres repertuārā un mēros tik tālu ceļu, lai priecētu klausītājus Latvijā.

Chicago Master Singers ir piedalījušies vairākos starptautiskos koru festivālos un koncerttūrēs visā Eiropā. Kā īpašie viesi piedalījušies Starptautiskajā Baznīcas Mūzikas festivālā Vācijā (International Church Music Festival), Insburgas starptautiskajā koru fetivālā Austrijā (Innsbruck International Choral Festival) un citos festivālos. Koris koncerttūrēs ir priecējis klausītājus Anglijā, Čehijā, Ungārijā, Austrijā, Šveicē, Itālijā, Polijā, Francijā un šī gada vasarā arī Baltijas valstīs un Santpēterburgā.

Čikāgas jauktais koris Chicago Master Singers izveidots 1979. gadā un līdz šai dienai piedzīvojis ievērojamu attīstību un ieguvis popularitāti visā pasaulē. Pašlaik korī ir 140 dalībnieku. Kopš 1989. gada kora muzikālais vadītājs ir Alans Hīteringtons, kurš ir arī nominēts kā 2005. gada labākais Ilionaisas štata kordiriģents.

Kora Chicago Master Singers koncerti notiks svētdien, 1. jūlijā plkst. 12 Rīgas Domā un pirmdien, 2. jūlijā plkst. 19 Rīgas Svētā Pētera baznīcā. Koncertu apmeklējums ir bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja