Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Rīgas Operas festivālā skanēs spilgtākie LNO iestudējumi

No 5. līdz 17. jūnijam Latvijas Nacionālā opera aicina uz 15. Rīgas Operas festivālu.Jubilejas gadā festivāls piedāvās spilgtākos iestudējumus un izcilākos solistus divās neaizmirstamās vasaras nedēļās. Šogad programmā iekļauti šīs sezonas jauniestudējumi un veiksmīgākie iepriekšējo sezonu uzvedumi.Festivālā skanēs Riharda Vāgnera opera Dievu mijkrēslis, kas noslēdz Nībelunga gredzena cikla iestudējumu Latvijas Nacionālajā operā.

Multimediālā opera Kara daba pasaules pirmizrādi piedzīvoja pērn Latvijas Nacionālajā operā, šosezon ar panākumiem izrādīta arī Skandināvijas opernamos un mūzikas festivālos. Pētera Čaikovska Mazepu Latvijas Nacionālajā operā iestudējusi Zagrebas opernama komanda. Savukārt ar Gaetāno Doniceti Lucia di Lammermoor Rīgā atgriezīsies pasaulē atzītā latviešu operdziedātāja, soprāns Marina Rebeka.Festivāla laikā uz Latvijas Nacionālās operas skatuves būs baudāmi arī veiksmīgākie iepriekšējo sezonu iestudējumi. Džoakīno Rosīni Seviljas bārddzini latviešu skatītāji un kritiķi atzinuši par labāko aizvadītās sezonas jauniestudējumu, bet Pētera Čaikovska opera Jevgeņijs Oņegins žurnāla Opera Now recenzijā saņēmusi visaugstāko novērtējumu. Tradicionālajā festivāla koncertā skanēs poļu ievērojamā mūsdienu komponista Kšištofa Penderecka Poļu rekviēms.

Rīgas Operas festivāls dibināts 1998. gadā un ir pirmais šāda mēroga un ieceres festivāls Austrumeiropā. Tas kļuvis par vērtīgu tradīciju gan Latvijas publikai, gan citu valstu operas mīļotājiem. Festivāls ik vasaru noslēdz Latvijas Nacionālās operas sezonu ar aizvadītā muzikālā gada spilgtākajiem notikumiem, piedāvājot jaunākos iestudējumus un lieliskus solistus. 2012. gadā festivāls notiks piecpadsmito reizi.

2013. gadā, kad visa pasaule atzīmēs izcilā komponista Riharda Vāgnera 200. jubileju, Rīgas Operas festivālā no 28. maija līdz 9. jūnijam divas reizes tiks izrādīts pilns Riharda Vāgnera Nībelunga cikls – operas Reinas zelts, Valkīra, Zīgfrīds un Dievu mijkrēslis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja