Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Rihards Zaļupe un Raimonds Petrauskis spēlēs koncertu "Marimba Dance"

14.martā plkst. 18.00 koncertzālē "Baltais flīģelis", Siguldā notiks sitaminstrumentālista Riharda Zaļupes un pianista Raimonda Petrauska koncerts "Marimba Dance", informē Inguna Upīte, Riharda Zaļupes sabiedrisko attiecību vadītāja.

Koncerta pamatā būs pērn iznākušajā R.Zaļupes albumā "Marimba Dance" iekļautās kompozīcijas. R.Zaļupe un albums "Marimba Dance" nupat saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu 2008 nominācijā "Gada debija". Rihards Zaļupe albumu ierakstījis, būdams vienlaicīgi gan izpildītājmākslinieks, gan komponists. Šis ir Latvijā pirmais albums, kas veltīts marimbai. Albuma ierakstā piedalījušies tādi Latvijā un pasaulē atzīti izcili mūziķi kā pianists Raimonds Petrauskis, Valsts Akadēmiskā koris "Latvija", soprāns Kristīne Gailīte un diriģents Māris Sirmais.

Tāpat kā albumā, arī koncertā skanēs dažādu mūzikas žanru un stilu skaņdarbi – sākot ar improvizācijām un beidzot ar koncertino žanra darbiem. Koncerta otrajā daļā būs dzirdamas skotu tautas dziesmas, latviešu tautas dziesmas un mūzika no kino filmām Riharda Zaļupes un Raimonda Petrauska aranžējumos. Klausītājus gaida arī īpaši pārsteigumi, kurus koncerta organizētāji pagaidām neatklāj. Koncertu caurstrāvos akadēmiskās, filmu un džeza mūzikas nokrāsas, interesanti ritmi, skaistas, izteiksmīgas melodijas.

Kā atzīst Rihards Zaļupe, "vēlamies klausītājiem iedot ļoti pozitīvu labsajūtu, kas arī ir galvenais mūsu moto."

Rihards Zaļupe ir spilgtākais marimbas un sitaminstrumentu virtuozs Latvijā, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķis. Raimonds Petrauskis ir vairāku starptautisku konkursu laureāts, viens no labākajiem latviešu pianistiem. Abi mūziķi sadarbojas jau vairākus gadus, veidojot kopīgas koncertprogrammas un uzstājoties Latvijas lielākajās koncertzālēs, dažādos sarīkojumos, kā arī sniedz koncertus ārzemēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja