Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Saksofonists Toms Rudzinskis izdod dziesmas Roundabout videoklipu un dodas koncerttūrē

Desmit gadus kopš debijas albuma ABRA izdošanas, Toma Rudzinska kvartets atgriežas ar jaunu skaņdarbu Roundabout no gaidāmās skaņuplates Interception. Līdz ar albumu tiek izziņoti prezentācijas koncerti Rīgā, Valmierā, Kuldīgā un Liepājā, informēja grupas pārstāvji

Apvienojot mūziķus no Latvijas, Itālijas, Vācijas un Belģijas, Toms Rudzinskis Berlīnes periodā piedzīvoto apkopojis desmit skaņdarbos, kas savu pirmo publisko satikšanos ar klausītājiem piedzīvos Baltijas valstīs. Sekojot šī gada Zelta mikrofonu ieguvušajam Fussion žanra projektam ABYSS, jaunajā akustiskā kvarteta albumā, līdzās izteiksmīgai džeza valodai, dzirdamas atsauces uz akadēmisko mūziku, ko izceļ arī ierakstā pieaicinātais stīgu kvartets. Līdz ar ieskaņas koncertu sēriju publikas vērtējumam tiek nodots albuma pavadošais skaņdarbs Roundabout, kam ir tapis arī dokumentāla rakstura mūzikas videoklips, mūziķim daloties ar ierakstu tapšanas procesu un atskatu uz kvarteta pēdējo desmitgadi.

Albums Interception tiek izdots džeza mūzikas izdevniecības Jersika Records paspārnē, ar kuru Rudzinski saista īpaša sadarbība."Toma un Gerharda Orniga kvartets bija pirmā Jersika Records ierakstu plate, ar kuru uzsākām sadarbību. Tas bija īpašs notikums, un man ir prieks atgriezties pie darba kopā ar Tomu, šoreiz jau plašākā sastāvā ar stīgu kvartetu. Toms ir nozīmīgs izpildītājs un komponists gan Baltijas, gan plašākā mērogā – ceru, ka ar šo plati varēsim nest Latvijas vārdu vēl tālāk!" par jauno albumu stāsta izdevniecības vadītājs Mareks Ameriks. Albums Interception no 27. oktobra būs pieejams Jersika Records Bandcamp vietnē, kur to būs iespējams iegādāties digitāli un pasūtot albumu vinila platē iepriekšpārdošanā.

Albuma prezentācijas tūre Baltijas valstīs notiks no 25. oktobra līdz 3. novembrim. Septiņos koncertos kopā ar Rudzinski uzstāsies Libāņu džeza celmlauzis, pianists Tareks Jamani (Tarek Yamani) un divi spilgti Berlīnes džeza skatuves pārstāvji – atzītais itāļu kontrabasists Igors Spalatī (Igor Spallati) un pašmāju godalgotais latviešu džeza un ritmiskās mūzikas bundzinieks Ivars Arutjunjans.

Informācija par koncertu norises vietām un biļešu iegādi pieejama mūziķa mājaslapā www.tomsrudzinskis.com. Biļetes Biļešu paradīzes kasēs.

 

Toms Rudzinskis ir viens no vadošajiem džeza saksofonistiem un komponistiem Baltijā. Auditorijai plašāk pazīstams ar savu inovatīvo skanējumu un starptautiskajām sadarbībām, kā prestižās Amsterdamas Mūzikas konservatorijas absolvents, ieguvis džeza un akadēmiskās mūzikas apbalvojumus. Pēc vairāku gadu aktīvas koncertdarbības Eiropā, 2023. gada pavasarī Toma Rudzinska kvartets atgriezās Latvijā ar koncertiem, meistarklasēm, un darba pie jaunā albuma. Kvarteta debijas albums “ABRA” guva plašu atzinību 2015. gadā, saņemot mūzikas ierakstu gada balvas “Zelta mikrofons” nominācijas kā labākais džeza albums un gada debija, Latvijas Radio nodēvējot to par “pēdējo gadu iespaidīgāko atklājumu Latvijas džezā”. Rudzinska iepriekšējais albums, džeza/fjūžen žanrā ieturētais “ABYSS”, 2024. gada sākumā saņēma “Zelta mikrofons” apbalvojumu kategorijā “Labākais džeza albums”.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja