Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Šovakar Ģertrūdes ielas teātrī avangarda apvienība Cleaning Women

Ceturtdien, 2. maijā, Ģertrūdes ielas teātrī uzstāsies hipnotiskā mūziķu apvienība Cleaning Women no Somijas. Viņu koncerti izslavēti ar enerģētiski uzlādēto atmosfēru, kuru mūziķi rada ar iespaidīgu pašdarinātu instrumentu arsenālu.

Ar 15 gadu garumā izkoptu virtuozitāti Cleaning Women brīvi sērfo pāri dažādu mūzikas žanru robežām, apvienojot roka un tehno elementus ar tautas melodijām, ironiskas fantāzijas pilnu kinomūziku, kosmonautu cienīgām balādēm un industriālu fabrikas disko. Grupai ir vairāk nekā 400 koncertu pieredze - ne vien no tūrēm teju visās Eiropas valstīs (Latvijā – 90. gadu beigās), bet arī ASV, Kanādā, Krievijā un Ķīnā.

Auguši ezeru, purvu un mežu valstībā, Somijas mūziķi itin bieži šķiet muzikāli iedvesmojušies no laumiņām, elfiem un līdzīgi maģiskām paralēlo pasauļu radībām. Varbūt tieši tālab sevi par citplanētiešiem dēvē Cleaning Women, kas karjeras pirmsākumos bija pazīstami ar trokšņainām ritma performancēm, un šobrīd ir ne vien ieguvuši jaudīgākās Somijas "alternatīvo deju" grupas statusu, bet ir arī krietni iesakņojušies vēl vienā kultūras lauciņā ārpus mūzikas. Proti, kinomīļi pazīst viņus kā regulārus starptautisku kinofestivālu viesus, kas radījuši skaņu celiņus virknei izcilu mēmā kino klasiķu darbiem, piemēram, S. Eizenšteina Bruņukuģis Potjomkins vai F. Langa Metropole.

"Industriāla žvadzoņa un kaukšana, Lapzemes šūpuļdziesmu atbalsis, sūfiji un ķiķināšana par tehnopopu – Cleaning Women atraduši izeju no autobāņa, kurā mūziku ierāva Kraftverk, - taisnā ceļā uz paralēlo pasauli, apkopēju – robotu planētu Clinus. Visasprātīgākā antiutopija, visdraudīgākie deju ritmi, visfunkcionālākie veļas žāvētāji!" grupas skanējumu raksturo Grigorijs Goldencvaigs, mūzikas žurnālists un rakstnieks.

3. maijā plkst. 21 grupa viesosies arī Liepājā, klubā Fire Bar.

Informācija par koncertiem: www.git.lv, www.firebar.lv

Biļetes nopērkamas Bezrindas.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja