Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Šovasar visā Latvijā ieskandinās nākamos Dziesmu un deju svētkus

Nākamgad XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku dziedātāji un dejotāji dosies uz Rīgu, taču šogad svētki tiks ieskandināti novados visā Latvijā.No rietumiem uz austrumiem, no ziemeļiem uz dienvidiem - Dziesmu svētku ieskaņu koncerti notiks visās debess pusēs, vēsta Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika.

Kurzemes Dziesmu svētku un XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV Deju svētku Noslēguma koncerta mākslinieciskais vadītājs Ivars Cinkuss stāsta: "Šī gada koncerti ir ļoti būtisks posms ceļā uz nākamajiem Dziesmu un deju svētkiem. Ieskaņu koncertos dziedātājiem pa īstam atjaunojas kopības sajūta. Tas ir brīdis, kad koristi pagriež vaigu un sirdi pret 2013. gada tikšanos Mežaparkā. Ieskaņu koncertos pārbaudīsim nākamo Svētku muzikālās ieceres – repertuāru, dziesmu kārtību, pavadījumu. Tiks ieskicēti arī režijas un scenogrāfiskie risinājumi, lai 2013. gadā uz Svētkiem varam doties droši un augstu paceltu galvu."Pirmie Dziesmu un deju svētku ieskaņu koncerti notiks 26. maijā Saldū un Preiļos.Saldus Kalnsētas parka estrādē Kurzemes Dziesmu svētkus 26. maijā plkst. 17 atklās Pūces etnogrāfiskais orķestris, savukārt plkst. 18 notiks koncerts, kurā piedalīsies vairāk nekā 1000 koru dziedātāju un profesionālais pūtēju orķestris Rīga. Plkst. 20.30 programmā sirdspriekam un deju ritmiem Greizais ratiņš varēs satikt Latvijas Nacionālā teātra aktierus. Koncerta režisors ir Viesturs Kairišs, mākslinieciskais vadītājs - Ivars Cinkuss. Svētku virsdiriģentu godā būs Gido Kokars, Edgars Račevskis, Jānis Zirnis un citi.26. maijā ieskaņas koncerti notiks arī Latgalē. Preiļu katoļu baznīcā plkst. 11 notiks Garīgās mūzikas koncerts, bet plkst. 18 vairāk nekā 1000 koristu sadziedāsies Preiļu pilsētas estrādē. Programmu papildinās Preiļu novada deju kolektīvi Gaida, Danceri un Talderi, kā arī folkloras kopa Rūtoi. Koncerta režisors ir Viesturs Rencis, mākslinieciskais vadītājs - Jevgeņijs Ustinskovs. Svētku virsdiriģenti būs Terēzija Broka, Anda Lipska, Jevgeņijs Ustinskovs, Roberts Liepiņš, Edgars Znutiņš un citi.Dziesmu svētku ieskandināšana turpināsies 2. jūnijā Cēsu pils parka estrādē Vidzemes Dziesmu svētkos un Latvijas Sieviešu un vīru koru salidojumā Ērgļu novada Meņģeļos, kā arī 7. jūlijā Elejas pils parkā - Zemgales koru sadziedāšanās svētkos. Dziesmu svētku ieskaņu koncertus rīko Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs un Dziesmu svētku biedrība sadarbībā ar novadu pašvaldībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja