Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tenors Huans Djego Floress un aktieris Džons Malkovičs – Baltijas muzikālo sezonu zvaigznes

Fonds Baltijas muzikālās sezonas izziņojis vasaras koncertu programmu – Latvijā uzstāsies Džons Malkovičs, Huans Djego Floress, Vīnes filharmonijas orķestris kopā ar Elīnu Garanču, Miša Maiskis, Antonio Papāno un Deniss Macujevs

16. jūnijā vasaras sezonu atklās slavenā amerikāņu režisora un aktiera Džona Malkoviča neparastais koncerts. Džons Malkovičs iepriecinās Dzintaru koncertzāles skatītājus ar argentīniešu rakstnieka Ernesto Sabato romāna Par varoņiem un kapiem daļu Paziņojums par aklajiem komponista Alfrēda Šnitkes koncerta pavadībā. Solo spēlēs pianiste Anastasija Terenkova.

20. jūnijā Dzintaru koncertzālē ar Baltijas muzikālo sezonu atbalstu notiks Vīnes filharmonijas orķestra un mecosoprāna Elīnas Garančas koncerts venecuēliešu diriģenta Rafaela Pajares vadībā. Elīna Garanča izpildīs Gustava Mālera dziesmas. Vēl skanēs Ludviga van Bēthovena uvertīra Leonora nr. 3 un Bēlas Bartoka Koncerts orķestrim.

4. jūlijā Dzintaru koncertzālē notiks visā pasaulē pieprasītā krievu pianista Denisa Macujeva koncerts. 

12. jūlijā Dzintaru koncertzālē notiks Rīgā dzimušā čellista Mišas Maiska 70 gadu jubilejas koncerts. Viņš muzicēs kopā ar kamerorķestri Maskavas virtuozi. Koncertā Mišam Maiskim uz skatuves pievienosies viņa bērni – pianiste Lilija Maiska un vijolnieks Saša Maiskis. Miša Maiskis piedalīsies arī grandiozā simfoniskajā koncertā, kas notiks 14. jūlijā Rundāles pilī. Šis koncerts ir organizēts sadarbībā ar Latvijas koncertiem.

8. augustā Dzintaru koncertzālē notiks Romas Svētās Cecīlijas Nacionālās akadēmijas orķestra un tā muzikālā vadītāja Antonio Papāno koncerts. Skanēs Jozefa Haidna oratorijas Pasaules radīšana pirmā daļa Haosa jēdziens, Leonarda Bernsteina 1. simfonija Jeremija un Gustava Mālera 1. simfonija Titāns.

8. septembrī Baltijas muzikālo sezonu vasaras ciklu Dzintaru koncertzālē noslēgs izcilā peruāņu tenora Huana Djego Floresa koncerts.

Fonda Baltijas muzikālās sezonas mērķis ir pieteikt Latviju kā Eiropas kultūras tūrisma galamērķi. Pērn, projekta pirmajā sezonā, Rīgā un Jūrmalā uzstājās diriģenti Rikardo Muti un Teodors Kurendzis, vijolnieks Džošua Bells, džeza mūziķis Kriss Boti, operzvaigznes Elīna Garanča, Hibla Gerzmava, Kristīne Opolais, Pāvels Černohs, Lorenss Braunlijs, Sāra Koberna un pianists Deniss Macujevs.

Biļetes uz koncertiem ir nopērkamas Biļešu paradīzes tīklā.

Informācija: www.balticmusicalseasons.com

 

 

 

 

Top komentāri

Floresam
F
ārkārtīgi laba tehnika, bet kazlēna tembrs. Garanča auksta kā ledus. Malkovičam sen laiks pensijā:)))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja