Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tiešraides koncertā no Rīgas Doma izskanēs komponista un ērģelnieka Aivara Kalēja jubilejas autorkoncerts

Ceturtdien, 22.aprīlī, plkst. 20 tiešraides koncertā no Rīgas Doma izskanēs komponista un ērģelnieka Aivara Kalēja jubilejas autorkoncerts, informēja Rīgas Doma mūzikas direktors Aigars Reinis.

Koncertā muzicēs ērģelnieki Vita Kalnciema un Liene Andreta Kalnciema, Ilze Barlo, Reinis un arī pats vakara jubilārs. Blakus Kalēja jau agrāk komponētiem skaņdarbiem ērģelēm solo koncertā izskanēs nesen radīta mūzika un pirmatskaņojumu piedzīvos jaundarbs. Mūziku papildinās komentāri un sarunas ar Radio 3 - Klasika žurnālisti Rūtu Paulu.

Koncerts notiek sadarbībā ar Latvijas Radio 3 - Klasika, to varēs klausīties tiešraidē vai skatīties Rīgas Doma sociālā medija YouTube kanālā Riga Cathedral Walcker Organ.

Kalējs ir komponists, ērģelnieks, pianists un ērģeļu vēsturnieks, kopš 1989.gada - Rīgas Jaunās Sv. Ģertrūdes baznīcas ērģelnieks. 1974. gadā viņš beidzis profesora Ādolfa Skultes kompozīcijas klasi Latvijas konservatorijā un 1977. profesora Nikolaja Vanadziņa ērģeļu klasi.

Kalējs koncertējis lielākajā daļā Eiropas valstu, kā arī Japānā, ASV, Kanādā un Kolumbijā. Trīs reizes uzstājies Parīzes Dievmātes katedrālē, spēlējis Eiropas lielākās ērģeles Pasavā un lielākās baznīcu ērģeles pasaulē - Velleslijas militārās akadēmijas katedrālē pie Ņujorkas, kā arī piedalījies daudzos pasaules mūzikas festivālos.

Reinis pavēstīja, ka Kalēja - komponista - daiļradē ir gan simfoniskā, vokālā un kora mūzika, gan kamermūzika un klaviermūzika, bet īpaša vieta atvēlēta ērģeļmūzikai, kas arvien vairāk tiek atskaņota pasaulē. Kalēja mūziku izdevušas tādas izdevniecības kā Musica Baltica, Bärenreiter, Eres un Musikform Vācijā.

Kalējs ir ieguvis godalgotas vietas vairākos kompozīcijas konkursos, piemēram, Sibīrijas bērni, Kremerata Baltica, Baznīcas dziesmu konkursā un starptautiskajā konkursā Sinfonia Baltica.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja