Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Tiešraižu koncertciklu Kopā noslēgs operdziedātāja Andrea Bauera Kanabas solokoncerts

17. septembrī plkst. 19 Mazajā Ģildē koncertciklu Kopā noslēgs basa Andrea Bauera Kanabas solokoncerts, kurā skanēs Franča Šūberta, Sergeja Rahmaņinova, Antonīna Dvoržāka, Džuzepes Verdi, Šarla Guno un citu komponistu opusi, informēja koncertcikla rīkotāji.

"Ļoti priecājos atkal viesoties Rīgā, lai šoreiz dziedātu savu solokoncertu kopā ar brīnišķīgo pianistu Mārtiņu Zilbertu. Tas būs mans pirmais koncerts pēc sešu mēnešu pārtraukuma. Krīzes laiks man deva iespēju atklāt un dziedāt kamermūziku, rast tajā mierinājumu, tāpēc vēlējos to iekļaut koncerta repertuārā līdzās skaistākajām Verdi, Rahmaņinova, Dvoržāka un Vēbera ārijām basam un protams – abām Mefistofeļa ārijām. Paldies Latvijas publikai par jūsu draudzību un uzticību! Uz tikšanos koncertā!" par koncerta repertuāru stāsta Andreas Bauers Kanabas.

Latvijas publikas mīlestību Andrea Bauers Kanabas iekaroja ar spožo Mefistofeļa lomas interpretāciju Šarla Guno operas Fausts iestudējumā  Latvijas Nacionālajā operā. Pēc pirmizrādes par viņa sniegumu Inese Lūsiņa KDi (8.10.2016.) rakstīja: "Andreass Bauers Mefistofeļa lomā ir izcils gan vokāli, gan aktieriski. Šajā tēlā pieredzējušā solista dziedājumā vienlīdz pārliecinoši uzrunāja gan pārlaicīgs vēriens un dēmoniski liesmains spēks, gan laicīga, ciniska ironija kā, piemēram, serenādē ar slaveno smiešanos. Brīžiem tie abi apvienojās – piemēram, efektīgajā, arvien kulminējošajā pašpārliecībā un pakļaujošajā spēkā, kādā Andreass Bauers dziedāja rondo par Zelta teļu."

"Vācu bass Andreass Bauers – solists ar organisku humora izjūtu un aktiermeistarību tādā virtuozitātē, ka viņš spēj pārslēgties no smieklīgā uz baiso zibens ātrumā... Baueram piemīt dabisks magnētisms, atraisītība un artistiskums, kas rada iespaidu, ka loma (Mefistofelis) viņam der kā uzlieta un nesagādā nekādas grūtības," portālā Satori raksta A. Rozentāls (1.11.2016.)

Vācu bass Andreass Bauers Kanabass uzstājies uz tādām pasaules operteātru skatuvēm kā Vīnes Valsts opera, Londonas Karaliskais operas nams, Parīzes Bastīlijas opera, Maskavas Lielais teātris, Sietlas opera, Tokijas Jaunā Nacionālā opera, Lionas opera, Latvijas Nacionālā opera, Zemperopera Drēzdenē, Berlīnes Valsts opera u.c. Kopš 2013. gada viņš ir Frankfurtes operas solists. Sadarbojies ar daudziem no mūslaiku izcilākajiem diriģentiem – Klaudio Abado, seru Kolinu Deivisu, seru Saimonu Retlu, Danielu Barenboimu, Ivanu Fišeru, Kristianu Tīlemanu, Andri Nelsonu, Filipu Džordanu, Ingo Mecmaheru un Gustavo Dudamelu. 

Koncertu ciklā Kopā šovasar koncertus sniedza Latvijas operdziedātāji Aleksandrs Antoņenko, Marina Rebeka, Jānis Apeinis, Perīna Madefa un Sonora Vaice.

Latvijas operas zvaigžņu tiešraides koncertu cikla Kopā idejas autore un koncertu un tiešraižu producente ir Daina Markova, solistu atlasi veic Ilze Sprancmane, koncertu ciklu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un LMT, koncertus rīko HDPD Productions & Dreams.

Biļetes pieejamas www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Izdots rakstu krājums Dekoloniālās ekoloģijas

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) izdod rakstu krājumu Dekoloniālās ekoloģijas, kurā apkopoti mākslinieciski pētījumi par šodien kritiskiem ekoloģijas un sociālpolitisko pārmaiņu jautā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja