Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Tiešsaistē no Rīgas Svētā Pētera baznīcas skanēs Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai veltīts koncerts

Tiešsaistē no Rīgas Svētā Pētera baznīcas 4. maijā plkst. 17 būs skatāms Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai veltīts koncerts Ziedu svētki.

Programmas Ziedu svētki nosaukums ņemts no koncerta ievadskaņdarba, kura autors ir viens no mūsu lielākajiem melodiķiem Jānis Mediņš. Saviļņojošais klavierdarbs tapis nepavisam ne saviļņojošos apstākļos – drīz pēc Otrā pasaules kara bēgļu nometnē –, un diez vai J. Mediņš varēja iztēloties, ka pēc nepilniem 50 gadiem padomju jūgs būs galā un vēl pēc 30 gadiem viņa Ziedu svētki rotās neatkarības atjaunošanas gadadienai veltītu koncertu.

Programmas idejas autori ir flautiste Dita Krenberga un tenors Jānis Kurševs, pianistes Agneses Egliņas dramaturģiskā vadībā.

"Mēs klausīsimies Zemgalē dzimušā Jāņa Mediņa solodziesmas un brīnišķīgo Rapsodiju flautai un klavierēm, kur satiekas lepnais kurzemnieks, lakstīgala, kalpiņš un jēri; būs Vidzemē dzimušā  Emīla Dārziņa skaistākās mīlasdziesmas, savukārt no Kurzemes nākušā Pētera Vaska dzirdēsim vienu no pirmajiem skaņdarbiem Ārija un deja, bet Ēriks Ešenvalds vainagos programmu ar iedvesmojošo, cilvēku iemīļoto Dvēseles dziesmu, kur pilnai panorāmai pievienosies arī Latgale. Sendienu krāsu uz ziedoņa sliekšņa programmā vilks kādreizējais rīdzinieks Ingmars Zemzaris ar divām dvēseliskām dziesmām, kuru teksta autori ir 20. gadsimta pirmās puses dzejnieki Līgotņu Jēkabs un Jānis Trimda (Vilis Veldre). Dzirdēsim Latvijas Radio kora solista Jāņa Kurševa emocionāli piepildīto, izteiksmīgo balsi, kā spirgta pavasara putna balss skanēs brīvmākslinieces Ditas Krenbergas flauta, un klavieres spēlēs Latvijas Lielās mūzikas balvas 2020 ieguvēja, dzirkstīgā Agnese Egliņa," par programmu stāsta koncerta stāstnieks un mūzikas apskatnieks Orests Silabriedis. 

4. maija tiešsaistes koncertu Ziedu svētki no Rīgas Svētā Pētera baznīcas būs iespējams vērot plkst. 17 Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības, koncertorganizācijas Ave Sol un Rīgas Sv. Pētera baznīcas Facebook vietnēs, kā arī Rīgas pašvaldības Kultūras iestāžu apvienības un Koncertorganizācijas Ave Sol YouTube kanālos. Koncerta ieraksts šajās vietnēs un kanālos būs pieejams līdz pat 31. maijam.

Koncertu rīko Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības koncertorganizācija Ave Sol, atbalsta Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja