Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Topošajā telpiskās skaņas koncertzālē Skaņu muiža 360 notiks pirmais muzikālais vakara pikniks

Piektdien, 21. jūnijā, plkst. 20, atzīmējot telpiskās skaņu sistēmas demo versijas uzstādīšanu un jumta pabeigšanu, Latvijā pirmā topošā ambisoniskās jeb telpiskās skaņas koncertzāle Skaņu muiža 360, kura top Ropažu novada Bakhaužu muižā, aicina uz muzikālu vakara pikniku.

Pasākumā notiks gan Latvijas, gan Igaunijas mākslinieču audiovizuālo skaņu instalāciju atklāšana, gan arī komponistes un mūziķes Zanes Dombrovskas radīto klavierdarbu Simple Songs (Vienkāršās dziesmas) pirmatskaņojuma koncerts. Tāpat viesiem Skaņrades zonā būs iespēja arī pašiem muzicēt, taču pasākuma galvenais notikums būs koncertzāles telpiskās skaņu sistēmas demo versijas prezentācija, ļaujot ikvienam izbaudīt 360 grādu skaņas burvību un iegūt jaunu skaņas klausīšanās pieredzi.

Skaņu muiža 360 ir komponistes un mūziķes Zanes Dombrovskas un viņas vīra, nekustamo īpašumu projektu attīstītāja Gunta Učelnieka, veidota jauna kultūrvieta – Latvijā pirmā pastāvīgā ambisoniskās jeb telpiskās skaņas koncertzāle, kura atradīsies Bakhaužu muižā (ēkas vēsturiskais nosaukums). Koncertzāle tiek izbūvēta vienā no vēsturiskajām muižas ēkām, kura tiek atjaunota ar Lauku atbalsta dienesta finansiālu atbalstu un sadarbībā ar finanšu institūciju Altum.

"Koncertzāles radīšana ir procesā un mums priekšā vēl ir daudz darba, taču šovasar Skaņu muiža 360 izmēģinājuma režīmā jau uzņems apmeklētājus, kas, iepriekš piesakoties, varēs iepazīties un izmēģināt gan koncertzāles telpiskās skaņas sistēmu, gan izbaudīt skaņu skulptūras muižas teritorijā. Mūsu mērķis ir sniegt cilvēkiem jaunu skaņas baudīšanas iespēju un tēlaini izsakoties – "atvērt ausis" jaunai pieredzei," skaidro komponiste un mūziķe Zane Dombrovska.

Rīkotāji aicina ņemt  līdzi savu piknika groziņu, pretodu līdzekli un pledu, lai vakara pavadīšana norit vēl jaukākā noskaņā.

Ieejas maksa par ieejas ziedojumu (biļeti), tādējādi  atbalstot Latvijā pirmās pastāvīgās telpiskās skaņas koncertzāles tapšanu. Biļetes var iegādāties tikai iepriekšpārdošanā, un tās būs pieejamas līdz 20. jūnija plkst. 20. Pieejamas arī ģimenes biļetes.

Biļetes var iegādāties: https://gateme.com/soundmanor360/100207-muzikals-vakara-pikniks-skanu-muiza-360/

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja