Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Valsts svētku nedēļā Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas simfoniskais orķestris atklās koncertsezonu

Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskola (JMRMV) aicina Valsts svētku nedēļā apmeklēt JMRMV simfoniskā orķestra koncertsezonas atklāšanas koncertus Apgaismības laikmeta iedvesmotie 15. novembrī plkst. 17.00 Babītes Mūzikas skolā un 17. novembrī plkst. 18.00 Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā, informēja JMRMV pārstāvji.

Jaunajā mācību gadā par Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas simfoniskā orķestra diriģentu kļuva Vilhelms Vācietis, kas ir nācis klajā ar koncertprogrammu veltītu trim austriešu dižgariem: Jozefam Haidnam, Volfgangam Amadejam Mocartam un Francim Šūbertam.

Koncerta programmā iekļauta viena no J. Haidna slavenākajām Londonas simfonijām – Simfonija ar timpānu tremolo (H. 1/103), V. A. Mocarta gaišais flautas opuss JMRMV 4. kursa flautistes Austras Svikles izpildījumā Andante Domažorā (K. 315/285e), kā arī F. Šūberta 8. simfonija, kas pasaulē pazīstama arī ar nosaukumu Nepabeigtā (D. 759).

Koncertprogrammas estētiskā koncepcija ir balstīta uz apgaismības laikmeta idejām par cilvēka veidoto realitāti līdztekus realitātei, kas pastāv pati par sevi. Mūzikas izziņas process šajā gadījumā precīzi sakrīt, gan ar mācību mērķiem, kuros ietverta jauno mūziķu izpratnes veicināšana par dažādiem estētikas aspektiem, gan ar filozofiskajām strāvojuma tēzēm, kas nav zaudējušas aktualitāti ne XVIII gadsimtā, ne arī šodien.

JMRMV simfoniskā orķestra jauneklīgais un azartiskais skanējums brīnišķīgi piestāv izvēlētajam programmas repertuāram, kur jaunie izpildītājmākslinieki ar savu pedagogu atbalstu vienosies kopīgā partitūras lasījumā, atklājot savas interpretācijas dramaturģiju, papildinot profesionālo kapacitāti un apmainoties ar dzīvesprieka enerģiju.

Ieeja koncertos ir bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja