Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

VEF Kutūras pilī uzstāsies ģitārists Tomijs Emanuels

Pirmdien, 17.oktobrī, VEF Kutūras pilī uzstāsies viens no visu laiku izcilākajiem akustiskās ģitārspēles virtuoziem - Tomijs Emanuels c.g.p. (sertificēts ģitārists), informēja koncerta rīkotāji.

Tomijs Emanuels lieliski pārvalda  leģendāro pirkstiņspēles (fingerstyle) tehniku - Emanuela pirksti neticamā ātrumā ņirb pa stīgām, sagriežot krāsu un skaņu virpuli. Tomija Emanuela līdz pilnībai izkoptā spēles tehnika, virtuozitāte, dvēseliskums, enerģētika, kā arī lieliskais skatuves šovs pilnībā pārņem klausītāju savā varā. Šo izpildījumu augstu vērtē gan ģitārspēles profesionāļi, gan ikdienas mūzikas cienītāji. Piemēram, Ēriks Kleptons atzīst, ka Tomijs ir vislabākais ģitārists, ko jebkad ir dzirdējis.

"Galvenā ir mūzikas izjūta," saka Emanuels. "Tai ir jāliek mums just. Es joprojām spēlēju pats sev. Zināt kāpēc? Jo es secināju, ja tas, ko daru patīk man pašam, tad es esmu visai pārliecināts, ka tas patiks arī jums. Un runa te nav par augstprātību. Tā vienkārši ir kvalitātes kontrole."

Tomijs Emanuels sāka spēlēt četru gadu vecumā, kad viņu paņemt ģitāru rokā iedrošināja kāds cits ģitārspēles virtuozs, nelaiķis Čets Atkinss. Savu profesionālo karjeru viņš uzsāka 6 gados, atbraukājot visu Austrāliju krustu šķērsu ar ģimenes grupas koncertiem. Šo gadu laikā ar savu talantu Emanuels ir iekarojis ne tikai dzimto Austrāliju, bet arī miljoniem pielūdzēju visos kontinentos.

Pats Tomijs savu spēles manieri sauc vienkārši – par pirkstiņstilu. Tas nozīmē, ka ģitārists spēlē uz instrumenta vienlailkus gan pavadījumu, gan melodiju (līdzīgi kā pianists spēlē klavieres). Ģitārists vienlaikus ir arī lielisks bundzinieks un mēdz uzdziedāt, un reizumis ar fantastisku veiklību pārslēdzas no stīgām uz bungošanu, nezaudējot dziesmas ritmu un plūdumu.

Savas karjeras laikā Tomijs Emanuels ir muzicējis kopā ar tādiem izciliem mūziķiem kā Čets Atkins, Ēriks Kleptons, Sers Džordžs Martins, Henks Mārvins, Džo Velšs, Stīvijs Vonders, Noukijs Edvards no The Ventures, Less Pols, Kīts Urbans, un arī ar Leksingtonas, Dortmundas un Rietumaustrālijas simfoniskajiem orķestriem. Kā arī spēlējis Sidnejas 2000. gada olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā.

Kopš 1984. gada Tomijs Emanuels daudzkārt ir saņēmis dažādas mūzikas balvas un labākā ģitāristu titulus gan dzimtajā Austrālijā, gan ārvalstīs, divas Grammy nominācijas; izdevis neskaitāmus mūzikas albumus..

Biļetes uz 17.oktobra koncertu nopērkamas www.bilesuserviss.lv un Biļešu servisa tīklā.

Savukārt tie, kas iepriekš iegādājušies biļetes uz 2022. un 2021.gada koncertiem, varēs reģistrēt biļetes uz jaunajām vietām stundu pirms koncerta. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja