Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 18. jūnijs
Madis, Alberts

Video: Carnival Youth izdod singlu Līdz pat bezgalībai ar pašu radītu videoklipu

Pašmāju grupa Carnival Youth izdod dziesmu Līdz pat bezgalībai, iezīmējot jaunu posmu grupas muzikālajā karjerā.

“Ir beigusies pandēmija, esam absolvējuši augstskolas un tuvojamies ceturtās desmitgades izpētei uz šīs planētas. Ja skatās pasaules kontekstā, tad šis ir tikai mazs krikumiņš, kas papildina lielo kelogsa mūzikas bļodu, bet mums tas ir liels notikums,” stāsta grupas dalībnieks Emīls Kaupers. “Jebkurā gadījumā, izbaudiet, mēs centāmies!”

Dziesmas videoklipa režisors ir grupas dalībnieks Edgars Kaupers, to montējis Roberts Vanags, savukārt galvenā varoņa lomā iejuties Emīls, kurš gatavojās klipam četrus mēnešus un filmēšanas dienās noskrējis teju divus pilnus maratonus. “Klipa pamatideju ar Emīlu un Robertu izdomājām kopā, bet uzņēmos režisora lomu, jo pieredze rāda, ka sadalītas atbildības ir gluži vai vienīgais veids kā nonākt līdz rezultātam,” stāsta Edgars.

“Tā kā dziesma ir dinamiska, gribējām arī dinamisku attēlu, tāpēc izvēlējāmies visu klipu veidot ap skriešanu un filmēt no braucošas mašīnas. Kārtslēkšana piedod šķietami bezmērķīgai skriešanai mērķi, tikai tas ir jāatrod. Arī dziesmas teksts ir par lēkšanu augšup un pacelšanos pāri ikdienas mazajiem sīkumiem,” turpina Edgars. “Dziesmas videoklipā vizualizēts mūsdienu pasaules vienmēr steigā esošais cilvēks. Taču tam piederošā augstlēcēja kārts simboliski atgādina par vertikalitāti, kas paceļas pāri ikdienišķumam un rada vietu brīnumam. Un šo vertikalitāti katrs, protams, var interpretēt pa savam,” papildina Roberts.

Videoklipa radošā komanda: Eva Kaupere, Mārtiņš Kivlinieks, Otto Roze, Jānis Upmalis, Ivars Trautmanis, Aleksandrs Vucens un Alfrēds Sebris Baltiņš. Ī

Šī gada 18. oktobrī Carnival Youth atgriezīsies kocertzālē Palladium, lai svinētu sava debijas albuma No Clouds Allowed 10 gadu jubileju un ieskandinātu jauno dekādi. Taču šis koncerts nebūs tikai retrospektīvs atskats uz pēdējos 10 gados radīto un piedzīvoto. Koncertā būs iespēja dzirdēt arī pavisam jaunas dziesmas no 2025. gadā gaidāmā albuma. 

Biļetes  pieejamas visās Biļešu servisa kasēs un tiešsaistē: https://bit.ly/cy-palladium. 

Savukārt vasarā grupu būs iespējams dzirdēt:
8. jūnijā Holi festivālā, Rīgā;
6. jūlijā Aiviekstes pilsētas svētkos;
13. jūlijā Aknīstes pilsētas svētkos;
13. jūlijā Aizkraukles pilsētas svētkos;
20. jūlijā Zeit, Līgatnē;
26. jūlijā Raiņa sētā, Jūrmalā;
27. jūlijā festivālā Saldus saule;
10. augustā Fāze Fest;
23. augustā Pegaza pagalmā, Liepājā.

 

Carnival Youth mūzika ir aizraujošu melodiju, gaišas enerģijas un sapņainu skaņu sajaukums. Grupas pirmais albums No Clouds Allowed tika izdots 2014. gada 20. oktobrī un tajā iekļautas tādas dziesmas kā Never Have Enough, Brown Eyes and All the Rest un Akmentiņi. Šis albums grupai atvēra vārtus gan uz pašmāju, gan ārzemju fanu sirdīm. Kopš No Clouds Allowed grupa izdevusi trīs oriģinālmūzikas albumus - Propeller, Vienā vilcienā un Good Luck. 2020. gadā uzsāktā latviešu kinomūzikas koncertprogramma Naivais ku-kū rezultējās vairāk nekā 100 koncertos visā Latvijā un grupas piektajā albumā - Naivais ku-kū. 

Carnival Youth ir Emīls Kaupers, Edgars Kaupers, Roberts Vanags un Kristiāns Kosītis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielo kapu metu konkursā nolemj nepiešķirt pirmo vietu

Lielo kapu metu konkursa starptautiskā žūrija atzinusi, ka neviens no pieciem iesniegtajiem darbiem nav izstrādāts tādā kvalitātē un gatavības pakāpē, lai varētu atzīt, ka ir iegūta spēcīga ideja L...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja