Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

VIDEO: Melo-M un Dināra Rudāne ieraksta Raimonda Paula dziesmu Dāvāja Māriņa

Čellu trio Melo-M sadarbībā ar dziedātāju Dināru Rudāni laidis klajā savdabīgu un jaunu versiju par vienu no populārākajām Raimonda Paula dziesmām Dāvāja Māriņa, kas kalpo kā priekšvēstnesis čellistu un Rudānes gaidāmajiem koncertiem mūzikas programmas Pieci elementi ietvaros, informēja mūziķu pārstāvji.

Populārā Raimonda Paula dziesma ar Leona Brieža vārdiem Dāvāja Māriņa jaunajā versijā pārsteidz ar izjustu čella skanējumu un emocionālu dziedājumu apcerīgās un mūsdienīgās noskaņās. Dziesmas ierakstu un muzikālo pieeju atbalstoši novērtējis arī dziesmas autors – Maestro Raimonds Pauls. 

Jaunais ieraksts ir čellu trio Melo-M sadarbības rezultāts ar Dināru Rudāni, kas vairāk nekā gada laikā vainagojusies ar mūzikas programmu Pieci elementi.  

Koncertprogrammas nosaukums Pieci elementi nav nejaušība, jo tajā valda piecas dažādas mūzikas noskaņas – gan akadēmiskā mūzika, gan roks un popmūzika, gan latviešu autoru dziesmas un jūtamas arī atsauces uz tautas jeb pasaules mūziku.

Koncertprogrammas nosaukums nevilšus saistīts arī ar kādu īpašu muzikālu pārsteigumu – solistes un Melo-M sadarbībā iestudēts skaņdarbs Dīvas deja, kas plašāk pazīstams no filmas Piektais elements un izceļas ar īpašu vokālo sarežģītību.

Citu programmas skaņdarbu klāstā ir gan grupas Queen dziesma Who Wants to Live Forever, gan roka himna Smoke on The Water, Enijas Lenoksas savulaik dziedātā Sweet Dreams, kā arī Volfganga Amadeja Mocarta Nakts karalienes ārija no operas Burvju flauta un daudzi citi skaņdarbi.

Koncertprogrammu Pieci elementi šoruden Melo-M un Dināra Rudāne piedāvā klātjust vairākos koncertos Latvijas pilsētu kultūras centros.

Tuvākie koncerti gaidāmi 9. oktobrī Berģu Kultūras centrā, 18. oktobrī Jelgavas Kultūras namā, 23. oktobrī Alūksnes kultūras namā, 30. oktobrī kultūras centrā Siguldas Devons un 20. novembrī Latgales vēstniecībā Gors.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un interneta vietnē bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja