Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 27. jūnijs
Malvīne, Malvis

Video: Triānas parks izdod jaunu dziesmu latgaliešu valodā Liepu laipas

Triānas parks, piedaloties Normundam Zušam, piedāvā jaunu dziesmu Liepu laipas un izziņo albumu, kas gaidāms jau rudenī.

Liepu laipas Triānas parkam ir īpašs singls, jo tajā piedalās dziedātājs no Latgales - Normunds Zušs. “Manuprāt, Normunda balss ļoti labi iederas šajā dziesmā, jo tās skanējums ir saistīts ar latvisko un mūsu tradīcijām,” saka grupas soliste Agnese Rakovska.

“Šī dziesma, jau demo versijā, spēja mani uzrunāt ar savu etnisko skanējumu un ar stāstu, kurā daudzi klausītāji spēs saskatīt arī sevi. Kad Agneses enerģija, emociju brīvība un vokāls savijas ar latgaliešu valodu, šķiet, veidojas tāds maģisks spēks, kas šo dziesmu paceļ ārpus šīs pasaules rāmjiem un standartiem. Man prieks par sadarbību ar Agnesi un par rezultātu," stāsta Normunds Zušs.

"Vienai no manām vecmāmiņām saknes ir atrodamas Latgalē, tādēļ strādājot pie dziesmas, sapratu, ka man tas ir kā antropoloģisks pētījums, lai iepazītu Latgali un tās kultūru,” stāsta Agnese.

Dziesmai līdzi tiek izdots arī videoklips, kura tapšanā piedalījušies leģendāri Latvijas kino pasaules pārstāvji - režisors Lauris Ābele un operators Mārcis Ābele. “Šī projekta ietvaros mums bija liels prieks sadarboties ar brāļiem Ābelēm un liekas, ka šī sadarbība ir jauns sākums kaut kam lielākam,” piemin Agnese.

Videoklips ir īpašs ar to, ka tas uzņemts ar infrasarkanās gaismas kameru, lai piešķirtu tam sākotnēji iecerēto maģisko noskaņu un nodotu vēstījumu par to, ka dzīvojam patiesi skaistā vietā - Latvijā. Agneses vizuālais tēls tapis sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas dizaina nodaļas studentēm Letīciju Orlovu un Margrietu Apfelbergu.

Triānas parks arī šogad, turpinot iesākto tradīciju, decembrī sniegs koncertus Latvijas baznīcās.

Biļetes iespējams iegādāties www.trianasparks.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Atjaunots Vilhelma Purvīša dzimto māju ābeļdārzs

Latvijas ainavu gleznošanas lielmeistara Vilhelma Purvīša dzimtās mājas Vecjauži, kur mājvietu radis šobrīd Latvijā vienīgais māksliniekam veltītais muzejs, aicina apmeklēt tā brīvdabas ekspo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja