Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Video: Very Cool People ar singlu Plastmasmens aicina uz koncertiem

Grupa Very Cool People turpina tuvoties savam līdz šim sprādzienbīstamākajam albumam, laižot klajā trešo tā singlu Plastmasmens un izziņojot trīs jaunās programmas koncertus Tas ir dzīvs, kas notiks Jelgavā, Liepājā un Rīgā., informēja grupas pārstāvji.

Jaunā dziesma veltīta neizbēgamai mūsdienu aktualitātei – plastmasai, kas nemanot pārņēmusi kā ļaužu prātus, tā apkārtējo vidi. Plastmasmens ieturēts Very Cool People jaunākajās skanējuma tradīcijās – saprāta jumtu un basa sistēmas graujošās elektrofanka noskaņās.

Gaidāmajos koncertos 19. aprīlī Melno cepurīšu balerijā Jelgavā, 20. aprīlī kultūras namā Wiktorija Liepājā un 30. aprīlī jeb Starptautiskajjā džeza dienā koncertvietā Tu jau zini kur Rīgā būs dzirdami visi jaunākie grupas skaņdarbi kopā ar dziedātāju Paulu Saiju, kā arī agrāk tapušas kompozīcijas, kurām radīti svaigi aranžējumi. Līdz ar to, grupas fani jau var sākt lūkot savos skapjos vai otrroku bodītēs pēc reivam atbilstošām drēbēm. Iepriekš ierakstītu skaņas celiņu vietā Very Cool People visu sola izpildīt koncertos uz vietas, izmantojot gan savus tradicionālos, gan jauniegādātos elektroniskos instrumentus.

“Sen neesam uzspēlējuši solokoncertus Latvijā, tāpēc nedaudz pabraukāsim arī pa dzimtajām ārēm un satiksim savus klausītājus vietās, kur viņi ballītēs jūtas kā mājās,” saka grupas ģitārists un stūrmanis Elvijs Grafcovs. “Gaidīsim visus – no jauno vēsmu vēdinātājiem influenceriem līdz joprojām galveno mūsu sabiedrības artēriju pārstāvjiem, kas ir mediķi, pedagogi, policisti, ugunsdzēsēji, elektriķi, santehniķi, šoferi, pārdevēji un vēl daudzi citi.”

Grupa uzsver, ka galvenais pašam nekļūt par plastmasu un sekot savai sirdsbalsij, nemērot visas nodarbes tikai ar stilīguma un populāru zīmolu mērauklu. “Trendi nomainīsies, bet katram būs vien jādzīvo tālāk ar savām izdarītajām izvēlēm,” antiplastmasas apmācību turpina Elvijs. “Tas pats attiecas uz iepirkšanos, tādēļ ar Plastmasmenu piedāvājam aizdomāties, vai tiešām cilvēka laimes sajūta rodama dārgās mantiņās – viedtelefonos, planšetēs, rokassomiņās, snīkeros, drēbēs un līzingā paņemtās automašīnās? Varbūt labāk iztērēt atlikušo naudu kādā ceļojumā vai citādākā sevis izglītošanā, neļaujot Plastmasmenam vienmēr uzvarēt.”

Jaunais singls ir mājiens ar plastmaskātu arī mūsdienu mākslas un mūzikas virzienā, jo brīvu radošumu bieži mēdz aizstāt dzīšanās pēc ātras popularitātes un peļņas, aizgūstot jau pārbaudītas idejas no šobrīd modē esošā, kas ilgtermiņā visticamāk izgaisīs un drīz pat tiks aizstāti ar mākslīgā intelekta perfekti viduvējo produkciju. “Māksliniekiem ir jārada jaunas emocijas, tikai tad vismaz kādi vairāki tūkstoši no pasaulē esošajiem astoņiem miljardiem klausītāju spēs ar to patiesi saslēgties,” rezumē Elvijs.

Jaunajam singlam tapis arī videoklips, kurā vairāki režisori vizuāli izpaudušies ironiskā skatījumā uz visapkārt notiekošo – piesārņojumu, plastmasu pārtikas lietošanā, pārlieku aizraušanos ar uztura bagātinātājiem, plastmasas gabaliem cilvēku attiecībās, kad pie kopgalda tiek sēdēts ar gadžetiem rokās vai neatraujoties no TV ekrānā redzamā… Jaunajā klipā iekļautos vizuālos stāstus veidojuši Rimants Iržikevičs, Valdis Krūmiņš, Arvis Belovs, Oskars Ozoliņš un Madara Dzintara Pluša.

Dziesmas autori ir Elvijs Grafcovs, Jānis Kalve, Māris Jēkabsons un Laura Rozenberga, tā ierakstīta Very Cool People Sudios, Ciemupes Production un Labo ierakstu studijā. Plastmasmena muzikālie producenti ir Elvijs Grafcovs un Jānis Kalve.

Dziesmas ierakstā piedalījās ritmiskā stāstītāja, vokāliste un tromboniste Laura Rozenberga, vokāliste Paula Saija, ģitārists Elvijs Grafcovs, tenorsaksofonists Māris Jēkabsons, baritonsaksofonists Kristaps Lubovs, trompetists Oskars Ozoliņš, taustiņnieks Māris Vitkus, basists Jānis Olekšs un bundzinieks Andris Buiķis, kā arī sintezatoru spēles meistars Andris Kauliņš.

Līdz šim izdoti vēl divi jaunā albuma priekšvēstneši – vasarīgi nerātnais singls Rikšiem un rudenīgi kriminālfilozofiskais Ko tu vēl gaidi? Jaunais singls Plastmasmens jau noklausāms populārākajos mūzikas straumēšanas servisos un dzirdams labākajās Latvijas radiostacijās.

Biļetes uz gaidāmajiem jaunās programmas koncertiem nopērkamas aula.lv. Vēl īpašs koncerts grupai ar dziedātāju Paulu Saiju un džezīgi fancīgākas ievirzes programmu sagaidāms arī 16. martā Valmieras kultūras namā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja