Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ziemassvētku laikā skanēs koncertuzvedumi Laiks. Tu. Lūgšana

Ziemassvētku laikā Torņakalna un Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā notiks koncertuzvedums Laiks. Tu. Lūgšana, kurā tiks atskaņoti Latvijā vēl neskanējuši dziedājumi, Arvo Perta skaņu gleznas, gaismas un skaņas saspēles, informēja rīkotāji.

Ziemassvētku koncertuzvedumā Laiks. Tu. Lūgšana skanēs dažādu gadsimtu baznīcas dziedājumi un lūgšanas latīņu, grieķu, aramiešu, baznīcslāvu un latviešu valodā, kā arī igauņu komponista Arvo Perta instrumentālās skaņu gleznas. Cilvēka balss un sitamo instrumentu saspēle ievibrēs sirdis kopīgā lūgšanā. Emocionālajā gara pārdzīvojumā vadīs gaismu spēles. Daļa skaņdarbu klausītājiem būs jaunatklājums, jo Latvijā skanēs pirmo reizi, tostarp lūgšana Mūsu Tēvs debesīs aramiešu – Jēzus valodā. Koncertā mīsies gan Austrumu, gan Rietumu rita baznīcas dziedājumi.

"Mans sapnis ir, lai mēs šajā sarežģītajā laikā visi turētos kopā, būtu vienoti un stiprinātos kopīgās lūgšanās,"  saka dziedātāja un vīru okteta vadītāja Aleksandra Špicberga.

Īpaša dāvana klausītājiem būs trīs izcilā igauņu komponista Arvo Perta skaņdarbi, sitaminstrumentālistu Elvja Endeļa un Mika Bāliņa lasījumā.

Koncertā dziedās īpaši šim projektam veidots, profesionālu muzikālu izglītību guvušu mūziķu oktets diriģentu Aleksandras Špicbergas un Matīsa Tuča vadībā. Gaismu spēles gleznos Ivars Vācers. Par skanējumu rūpēsies Einars Cintiņš.

Aleksandra Špicberga ir viena no spilgtākajiem un daudzpusīgākajiem jaunās paaudzes mūziķiem Latvijā. Dziedātājai vienlīdz tuva ir gan akadēmiskā, gan tautas un baznīcas mūzika. Klausītāji ir iemīlējuši Aleksandras spēcīgo balss skanējumu un spilgtos videostāstus: Rakstu rakstus, Suitu lūgsna, Dieviņš bija.

Elvijs Endelis un Mikus Bāliņš  ir vieni no spožākajiem Latvijas jaunās paaudzes sitaminstrumentālistiem. Starptautisku konkursu laureāti. Skatītāju atzinību guvuši Latvijas Nacionālās televīzijas konkursā Radīti mūzikai. Muzicē profesionālajā sitaminstrumentu ansamblī Perpetuum Ritmico, kura sastāvā tikuši nominēti Latvijas Lielajai Mūzikas balvai.

Biļetes pieejamas www.bilesuparadize.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja