Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Sagatavojiet savas stilīgās melnās saulesbrilles - vīri melnā ir klāt

Sagatavojiet savas stilīgās melnās saulesbrilles – vīri melnā Vils Smits, Tomijs Lī Džonss un Džošs Brolins ir klāt.Jūs jau varat pasmieties, taču slaveno proletariāta vadoņa un vācu imperiālistu spiega Ļeņina teicienu par vissvarīgāko no mākslām un vienlaikus opiju tautai – kinematogrāfu – es iedomājos ikreiz, kad uz ekrāniem iznāk kāds no tā dēvētajiem vasaras grāvējiem – sezonālajiem blokbasteriem, kuru virsuzdevums ir ar viskrāšņākajām specefektu atrakcijām aizpūderēt skatītājiem smadzenes tiktāl, ka tie čupu čupām nes savu naudiņu uz kinoteātriem, izklaidējas uz nebēdu un jūtas forši.

Tikai beigu galā vis zāles priekšā nenostājas simpātiskajam šokolādes zaķim Vilam Smitam līdzīgs ļempausis aģents Džejs, neuzliek sev uz deguna stilīgās melnās saulesbrilles, neizvelk savu spīdīgo metāla «trubiņu» un ar šo daiktu «neizrubī» jeb neizdzēš skatītāju atmiņu, lai viņi tikko redzēto sviestu neatcerētos.Patiešām – kino pa spēkam ir viss. Pat no 44 gadus vecā aktiera Džoša Brolina uztaisīt 26 gadus jaunu aģenta Keja kopiju (jo, izrādās, jampampiņa Vila Smita drūmais pārinieks Tomija Lī Džonsa izskatā jau pirms krietna laika ir miris – 1969. gadā viņš ticis nogalināts neveiksmīgā citplanētu spiegu ķeršanas operācijā), tāpēc aģentam Džejam nav pat citu domu – viņam jānokļūst atpakaļ pagātnē un jāglābj savs vienīgais draugs, pie viena noskaidrojot patiesību par senās CIP operācijas patieso norisi. Un krāmēties ar retro, turklāt katram kinošņikam sirdij tik mīļajiem puķu bērnu laikiem – to nu Holivuda prot.Tāpēc arī vīri melnā ir atpakaļ – pirmo divu oriģinālo fantastisko kulta komēdiju tapinātājs Berijs Zonenfelds, kurš pirms, ak dies, piecpadsmit gadiem, 1997. Gadā, palaida visu šo MIB (abreviatūra, kas jau kļuvusi par komercbrendu) mašinēriju, atkal ir zirgā, joki pārsvarā gaumīgi, citplanētiešu ķēmi ir superkruti un veidoti ar lielu mīlestību – ne tikai atejpodā nejauši noskalotas fantastiskas milzu zivtiņas un zaļi, jautri gļotaini bolači, metāla medūzas okupantes un visvisādi globālā politiskā šovbiznesa frīki, pat reālās mūslaiku oriģinālā žanra slavenības Lēdija Gāga un Tims Bērtons šoreiz veiksmīgi iekļāvušās starpgalaktisko īpatņu komandā.

Taču, kā visi atceramies, aģentu Džeja un Keja attiecības nebūt nav tik viennozīmīgas un saulainas. Vecākais kolēģis kaut ko nepasaka līdz galam savam jaunākajam biedram, un tā bijis jau kopš laika gala – arī tālajos sešdesmitajos. Kejs vairāk muhļīja un slēpa informāciju no Džeja nekā sirdi izplāja uz delnas (Džoša Brolina un Vila Smita saspēle ir burvīga – kā lai neatceras Travoltas un Semija Lī Džeksona eleganto duetu un jociņus par Le Big Mac no Tarantīno filmas Pulp Fiction).

Arī 1969. gadā abiem – nākotnes un pagātnes aģentiem Džejam un Kejam – nāksies pacīnīties ar ļaunāko ienaidnieku – Borisu Zvēru (Boris The Animal), kurš izlauzies no cietuma un gaida atriebes stundu. Turklāt ienaidnieka noķeršanu apgrūtina fakts, ka Boriss Zvērs vienlaikus eksistē gan pagātnē, 1969. gadā, gan nākotnē, t. i., mūsdienās. Tāds, lūk, sižeta pipariņš jeb laika cilpa. Nu, un skaidra lieta – producents Stīvens Spīlbergs jau nu nepalaidīs garām iespēju satikties pats ar savu jaunību un noorganizēs randiņu ar 60. gadu zvaigznēm – Joko Ono, Fidelu Kastro, Džimiju Hendriksu… Jo, kā zināms jau no pirmās MIB sērijas, Elviss Preslijs taču nav miris – tikai aizlidojis uz savām mājām citā galaktikā. Galvenais – neaizmirst palūgt izdzēst atmiņu pēc šīs jautrās filmas. Citādi ieraudzīsim, ka visa mūsu politiskā elite ir mimikrējuši citplanētu burkāni.

Kam domāta? Populārā Marvel komiksa un abu iepriekšējo filmu faniem, kas nozīmē – itin visiem.

Vīri melnā 3/ Men in Black 3
Fantastikas komēdija. ASV. 2012.
Režisors Berijs Zonenfelds
Lomās Vils Smits, Tomijs Lī Džonss, Džošs Brolins, Emma Tompsone, Lēdija Gāga

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja