Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

27. septembrī pirmizrāde izglītojošai programmai visai ģimenei Baleta pasaulē

Sestdien, 27. septembrī, plkst. 12 un 15 Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē pirmizrādi piedzīvos jauna izglītojoša programma visai ģimenei Baleta pasaulē, kas mazus un lielus skatītājus iepazīstinās ar skaisto baleta mākslu, informē LNO pārstāve Irbe Treile.

Iestudējumu veido režisore Elita Bukovska, scenārija autore Gunta Bāliņa un videomāksliniece Zane Raudiņa. Paraugstundu vadīs Latvijas Nacionālā baleta vadošā soliste Elza Leimane-Martinova, tajā piedalīsies jaunās solistes Alise Prudāne, Jolanta Lubēja, Ieva Rācene un Evelīna Godunova. Pie klavierēm – koncertmeistare Natālija Dirvuka.

Vai zināt, kas ir plié, battement tendu vai pas glissade? Vai zināt, kad pirmo reizi balerīna nostājās uz puantēm un kā dejotājas izskatījās un kustējās pirms simts gadiem? Baleta pasaulē skatītāji gūs atbildes uz šiem un daudziem citiem jautājumiem, ieskatoties klasiskā treniņstundā, kādā ik dienas piedalās katrs baleta mākslinieks. Elzas Leimanes-Martinovas stāstījums un Zanes Raudiņas video projekcijas treniņstundu papildinās ar ieskatu baleta mākslas vēsturē un šodienā.

"Ir svarīgi ieinteresēt bērnus par baleta mākslu, ļaut viņiem mūsu pasauli ieraudzīt tuvplānā. Nākamreiz, skatoties kādu no mūsu izrādēm, viņi jau lūkosies daudz zinošākām acīm. Un varbūt kāds no šiem bērniem lūgs vecākus viņu aizvest uz Rīgas Horeogrāfijas skolu, lai reiz dejotu Latvijas Nacionālajā baletā," saka paraugstundas vadītāja, Latvijas Nacionālā baleta vadošā soliste Elza Leimane-Martinova.

Baleta pasaulē iekļaujas Latvijas Nacionālās operas jaunajā programmā Opera tuvplānā. Šis projekts skatītājiem piedāvā iepazīt operas un baleta mākslu citos rakursos un vienlaikus – ļoti personiski. Opera tuvplānā ietvers dažādus notikumus, izglītojošas izrādes, kamermūzikas koncertus, lekcijas operas pazinējiem un mīlētājiem, kā arī pasākumus bērniem un jauniešiem.

Nākamās izrādes 29. novembrī plkst. 12 un 15.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja