Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aizejošais laikmets

"Pirmo reizi esmu situācijā, kad veidoju izrādi kopā ar aktieriem, kurus nepazīstu. Tā man ir jauna pieredze. Aktieru ansamblis ir kā putna bērni, kas jābaro – ar garīgo maizi. Vajag iedot milzīgi daudz intelektuālās un emocionālās informācijas, lai aktieris varētu sākt strādāt. Un kas ne mazāk svarīgi, viņi ir jāiedvesmo un jāaizrauj ar ideju," saka aktrise un režisore Dita Lūriņa.

Viņas vadībā tapis pēdējais Liepājas teātra 112. sezonas jauniestudējums – krievu dramaturga Antona Čehova darba Ķiršu dārzs versija, kurai autore devusi žanrisko apzīmējumu "rēgu sonāte". Tās pirmizrāde notiks 14. jūnijā plkst. 19.

Krievu dramaturga slavenās lugas iestudējums nav pirmais režijas darbs pazīstamās aktrises biogrāfijā. Iepriekš Dita Lūriņa veidojusi koncertstāstu Tango bez asinīm Latvijas Nacionālajā teātrī un Latvijas teātru vecmeistaru atbalstam veltītos labdarības uzvedumus Es esmu. Viņa stažējusies Maskavā pie režisora Viktora Rižakova un pilnveidojusi iemaņas vairākās meistarklasēs.

Stāstā par aizejošo laikmetu piedalīsies aktieri Inese Kučinska, Everita Pjata-Gertnere, Signe Dancīte, Leons Leščinskis, Agnese Jēkabsone, Edgars Ozoliņš, Kaspars Kārkliņš, Viktors Ellers, Karīna Tatarinova, Rolands Beķeris, Sandis Pēcis, Gatis Maliks un citi. Savā radošajā komandā Dita Lūriņa aicinājusi scenogrāfu Aigaru Ozoliņu, kostīmu mākslinieci Lieni Rolšteinu, gaismu mākslinieku Mārtiņu Feldmani un grima mākslinieci Ivandu Šmiti. Pie iestudējuma strādājuši arī viesi no Maskavas – komponists Dmitrijs Marins un horeogrāfs Aleksandrs Ļimins.

Nākamās Ķiršu dārza izrādes notiks 15. jūnijā plkst. 18 un 16. jūnijā plkst. 15, kad tiks noslēgta Liepājas teātra 2018./2019. gada sezona. Pēc uzveduma noskatīšanās teātra apmeklētāji uzzinās skatītāju balsojuma rezultātus par sezonas labākajiem aktieriem pirmajā un otrajā plānā un veiksmīgāko jauniestudējumu.

Aktuālā informācija: www.liepajasteatris.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja