Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Akrobātika, oriģinalitāte un melnais humors. Rīgā uzstāsies batutu burvis no Somijas

Viena no iemīļotākajām Eiropas cirka festivālu izrādēm – apvienības Race Horse Company O'DD – 5. un 6. aprīlī būs skatāma Rīgas cirka rīkotajās viesizrādēs Rīgā, VEF Kultūras pilī.

O'DD ir zinātniskās fantastikas stilā veidots iestudējums, kas acu priekšā liek "salūzt" gravitācijai.

Izrāde tapusi, iedvesmojoties no sci-fi tēmai veltītiem kino un literatūras darbiem. Izrādes veidotājs un cirka mākslinieks, par batutu burvi dēvētais Rauli Dālbergs (Rauli Dahlberg) pie O'DD strādājis 10 gadus, paralēli darbam pie citām izrādēm izlolojot pašam svarīgu un tuvu tēmu – par cilvēka un civilizācijas nākotni. Izrādei ir spēcīga, savdabīga scenogrāfija, kas veidota no batutiem, atsperīgām virsmām, vingrošanas bumbām, ietinamās plēves un dažādiem citiem rekvizītiem. Sadarbībā ar horeogrāfu Jarko Mandelinu tapusi futūristiska vide, kur ķermeņi kustas it kā pēc citas planētas likumiem. Svarīgu lomu izrādē spēlē Rauli starpdisciplinārā saruna ar dzīvo skaņu cilpu meistaru Miro Manteri un gaismu mākslinieku Jeri Monkonenu.

Race Horse Company ir cirka apvienība no Somijas, dibināta 2008. gadā ar mērķi radīt laikmetīgā cirka izrādes bez robežām un kompromisiem. Jau dažus gadus pēc dibināšanas mākslinieki kļuva pazīstami starptautiskajā arēnā, no "Somijas cirka skatuves vislabāk glabātā noslēpuma" ātri vien kļūstot par vienu no pieprasītākajām Somijas apvienībām. Race Horse Company izrādēm raksturīgas augstas akrobātiskās prasmes, oriģināla estētika un melnais humors. Apvienības iestudējumos nereti tiek balansēts starp patiesu briesmu iespējamību un komēdisku atbrīvotību. Izrādē O'DD piedzimšanas ainā redzams kailums, tādēļ iestudējums marķēts ar 12+ atzīmi un galvenokārt orientēts uz pusaudžu un pieaugušo auditoriju. 

"Šīs izrādes tēma – cilvēcība, cilvēces attīstība un nākotne – sasaucas ar planētas Zeme pēdējā laika aktualitātēm – pandēmiju, karu un citiem pārbaudījumiem, kam mūsu civilizācija šobrīd iet cauri. Rauli Dālbergs piedāvā ļoti gaišu un optimistisku skatījumu uz planētas nākotni, un pēc izrādes noskatīšanās patiešām atgriežas ticība cilvēcei," – par O'DD stāsta Rīgas cirka radošais direktors Mārtiņš Ķibers. – "Drosme ir tas vārds, kas nāk prātā, nolūkojoties Rauli bezbailīgajās darbībās. Varbūt pat varam runāt par šeit reprezentēto somu tautas varonību un drosmi, kas savulaik izpaudās Ziemas kara laikā."

Biļetes uz Rīgas cirka izrādēm pieejamas cirks.lv/biletes un www.bezrindas.lv


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja