Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ar izrādi Balle Savojā sezonu atklās Latvijas Operetes fonds

16. oktobrī Kultūras pilī Ziemeļblāzma ar Paula Abrahama operetes Balle Savojā izrādi jauno sezonu atklās Latvijas Operetes fonds, informēja fonda pārstāve Una Griškeviča.

Šo izrādi varēs noskatīties arī 30. oktobrī, 13. novembrī un 3. decembrī turpat Ziemeļblāzmā, kā arī 4. novembrī Ventspils teātra namā Jūras vārti.

Par Eiropas Geršvinu dēvētā un Ādolfa Hitlera laikā no Vācijas izraidītā komponista Paula Abrahama operete Balle Savojā ir jaunā režisora Gundara Silakaktiņa skatījums uz izpausmēs daudzveidīgo un kolorīto operetes žanru, un tā stāsta par jauna laulātā pāra amizantajiem piedzīvojumiem pēc medusmēneša, par to, kā sieviete, kas ir sava vīra ēnā, pamazām kļūst par patstāvīgi lemjošu personību.

"Jāpiebilst, ka šajā izrādē 16. oktobrī pirmo reizi galvenajā – Madlēnas lomā debitēs jaunais, talantīgais soprāns Laura Teivāne, kuru skatītāji jau dzirdējuši mūsu koncertprogrammās, kā arī vairākās lomās, Latvijas Nacionālajā operā, tostarp, sezonas atklāšanas koncertā. 30. oktobra izrādē notiks jaunā, daudzsološā diriģenta Kārļa Kundrāta debija,” uzsver Latvijas Operetes fonda valdes priekšsēdētāja Agija Ozoliņa-Kozlovska. 

Šajā jauneklīgajā, dejisku ritmu piesātinātajā operetē romantiski valši mijas ar džeza stilistiku un tango, operetē vērojami arī krāšņi tērpi un izbaudāma enerģiska dzīvesprieka dzirksts.

Lomās: Ilona Bagele, Anta Jankovska (Itālija), Laura Teivāne, Nauris Indzeris, Nauris Puntulis, Marlēna Keine, Valērija Koļago, Emīls Kivlenieks, Guntars Ruņģis, Irma Pavāre, Inese Jasmane-Rūrāne, Jānis Kirmuška, Madars Zariņš un Kārlis Tols.

Diriģents – Normunds Vaicis vai Kārlis Kundrāts, horeogrāfs – Alberts Kivlenieks, scenogrāfs – Ivars Noviks, kostīmu māksliniece – Jurate Jurjāne-Silakaktiņa.

Biļetes uz izrādēm var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļešu cenas no 8 līdz 45 EUR.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja